Boğaza nazır kaçak villanın ‘kaçak’ kararını kaldırdılar

Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in harabe halde alıp yeniden yaptırdığı villanın imar durumu düzeltildi. Bunun için Çevre Müdürü, başka ile sürüldü.

AKPÇanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in kaçak villası için Çevre İl Müdürlüğü 7 ay önce yıkım kararı verdi. Bu kadar zamanda villa yıkılmadı, aksine bir de kaçak teras çıkıldı. Geçen ay bürokraside de sürpriz bir değişim oldu.  Kaçağı tespit ettiren İl Müdürü Bekir Çelen Çanakkale’de görevden alınarak Isparta’ya gönderildi. Isparta’da vekil olarak İl Müdürlüğü yapan Abdullah Borca ile Çanakkale’ye atandı.


Ayhan Gider

YAPI KAYIT BELGESİ YENİLENDİ

15 Mart 2024’te Yapı Kayıt Belgesi Komisyonu tekrar toplandı ve villa ile ilgili  ‘ilave imalatların kaldırıldığı ve ana yapısının 31 Aralık 2017’den önceki haline döndüğü tespit edilmiştir’ kararı verildi. Aynı yazıda, yapı kayıt belgesinin iptal edilmesiyle mağduriyetler doğuracağı göz önünde bulundurularak, ‘yapı kayıt belgesinin aktif edilmesine’ karar verildi. Komisyon kararı aynı gün İl Müdür Yardımcısı Funda Yalın tarafından ‘uygundur’ denilerek kabul edildi. Çiçeği burnunda İl Müdür Vekili Abdullah Borca da komisyon kararını Çanakkale İl Özel İdaresi ile belgenin ait olduğu Hafize İçin’e bildirdi.