Bodrum’da alevli gece: Tersane alev alev yandı, ormana sıçradı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki İçmeler Mevkii’ndeki bir tersanede gece yarısı çıkan yangın korku yarattı.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki İçmeler Mevkii’ndeki bir tersanede gece yarısı çıkan yangın ormana sıçradı. Yangından bir kişi yaralandı. Yaklaşık 100 milyon TL'nin üzerinde maddi zararın meydana geldiği yangında tersane küle döndü.

Ali Ege’ye ait Efe Tersanecilik ve Yatçılık Mobilya Atölyesi’nde saat 02.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa zamanda büyürken yangını söndürmeye çalışan tersane işçilerinden bir kişi yaralandı, ambulnasta tedavi altına alındı.
Yangın ihbarı üzerin bölgeye çok sayıda Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiyeye ait arazözler sevk edildi. Polis yangın bölgesinde geniş güvenlik önlemi alırken ormanlık alana sıçrayan yangın orman ekipleri tarafından söndürüldü. 

Yangında sık sık patlamalar meydana geldi. Alevlerin diğer tersanelere sıçramaması için yoğun gayret sarf edildi.


YANGINI YAŞLI GÖZLERLE İZLEDİ, YERE ÇÖKTÜ KALKAMADI

Lükst yatların iç dizaynında kullanılan ahşap mobilyaların üretiminin yapıldığı atölyelerdeki yangın yaklaşık üç saat sürdü, atölye tamamen küle dönüp kullanılamaz hale gelirken tersane sahibi Ali Efe yangını büyük şaşkınlıkla izledi.

İtfaiye ve polis yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlattı.


ZARAR EN AZ 100 MİLYON TL

Yangın bölgesindeki soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü. Tersane ve mobilya atölyesindeki maddi zararın f00 milyon TL.’nin üzerinde olduğu iddia edildi.