Boca Juniors kalecisi Sergio Romero’dan taraftarlara beklenmedik tepki

Sergio Romero, River Plate derbisi sonrası VAR kararına sinirlenerek taraftarla tartışmaya girdi. Boca Juniors'un tecrübeli kalecisi olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Boca Juniors’un tecrübeli kalecisi Sergio Romero, cumartesi gecesi oynanan zorlu River Plate derbisinin ardından taraftarlarla yaşadığı gerginlikle gündeme oturdu. 37 yaşındaki kaleci, La Bombonera’da sahaya damga vuran VAR kararı sonrası sinirlerine hakim olamayarak tribünlere yöneldi.

Karşılaşmada Boca Juniors oyuncusu Milton Gimenez'in son dakikada attığı gol, VAR incelemesi sonrası iptal edilince stadyum adeta karıştı. Hakem, gol öncesinde bir topa elle müdahale olduğunu belirterek skoru değiştirmedi. Boca Juniors ilerleyen dakikalarda 10 kişi kaldı ve karşılaşmayı 1-0 kaybetti.


Romero, maç sonrası kendisine ağır hakaret eden bir taraftarla yüzleşmek için tribünlere yöneldi. Bu hareketi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Bir taraftar, “Romero maçtan sonra taraftarlarla kavga etmeye kalkıyor, diyecek söz bulamıyorum" diyerek şaşkınlığını dile getirirken, başka bir taraftar, "Arjantin futbolunda o ham duygu ve tutku var, Premier Lig’de olmayan bir şey!” yorumunu yaptı. Bir başka taraftar ise, "Futbolu bu kadar ciddiye almak üzücü... Taraftarlar gerçekten utanç verici" sözleriyle tepkisini dile getirdi.


Romero, olayın ardından TNT Sports’a verdiği demeçte ellerini havaya kaldırarak özür diledi. "O an taraftar bana hakaret ettiğinde düşünemedim ve kendimi kaybettim" diyen Romero, "Çok ağır küfürler etti ve beni buldu. Tam çıkıyordum ki, aklımı kaybedip geri döndüm ve onu aradım" ifadelerini kullandı. Deneyimli kaleci, "Bana hakaret eden taraftara özürlerimi iletiyorum, bu onun hakkı" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Boca Juniors, bu sezon beklentilerin oldukça altında kalmış durumda ve cumartesi günü aldıkları bu mağlubiyetle ligde 11. sıraya geriledi.