h Dolar 35,0881 % 0.13
h Euro 36,6100 % 0.13
h Altın (Gr) 2.928,53 %0,30
a İmsak Vakti 02:00
İstanbul 11°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
  • DOLAR 35,0881h

    35,0801

  • EURO 36,6100h

    36,4411

  • Gram Altın 0,30h

    2.928,53

a
  • ONHaber.Net
  • Dünya
  • BM Suriye Özel Temsilcisi: ‘Özgür ve adil seçimler olmalı’

BM Suriye Özel Temsilcisi: ‘Özgür ve adil seçimler olmalı’

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Beşar Esad’ın devrilmesinin ardından Suriye’nin yeni bir anayasa ve özgür seçimler ile yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Pedersen, insani yardımların artırılması ve uluslararası yaptırımların kaldırılması çağrısında bulundu.

BM Suriye Özel Temsilcisi: ‘Özgür ve adil seçimler olmalı’
0

BEĞENDİM

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Beşar Esad’ın devrilmesinin ardından “özgür ve adil seçimlerin” yapılması çağrısında bulundu.

Şam’da gazetecilere konuşan Pedersen, “Yeni bir Suriye’nin başlangıcını görebileceğimiz yönünde büyük bir umut var. Yeni bir anayasa kabul eden ve geçiş sürecinin ardından özgür ve adil seçimlere giden bir Suriye,” dedi.

Pedersen ayrıca, insani yardımların acilen artırılması gerektiğini vurguladı ve Esad rejimi döneminde uygulanan uluslararası yaptırımların kaldırılmasını umduğunu belirtti.

BM insani yardım sorumlusu Tom Fletcher, Suriye’ye bağış yapacak ülkelerin, “ülkeye umut katması” için çağrıda bulundu.

YPG/PKK’YA DA DEĞİNDİ

Suriye’nin kuzeydoğusundaki konuşlanan YPG/PKK’ya bağlı olan SDG’nin durumu, Pedersen’in odaklandığı birk konu oldu.

Pedersen, bu konuya ilgili olarak “bölgede gerilimin yeniden yükselmesinden endişe duyduğunu” dile getirdi. Bölgedeki çatışmaların hızlandığı kaydedildi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP