BM Genel Sekreteri, Putin ile görüştü: Ne konuşuldu?

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile konuştu. İkili, Ukrayna'daki savaşı ve Orta Doğu'da tırmanan gerilimi ele aldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kazan gerçekleşen BRICS liderler zirvesinde görüştü. BM sözcülüğü, görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

Görüşme hakkında yapılan açıklamada, Guterres'in Ukrayna hakkındaki tutumunu yinelediği, ve gelecek bir barış anlaşması için adım atılması gerektiğini vurguladı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin, uluslararası hukuku ihlal ettiğinin altını çizdi.

Karadeniz'deki ticaret ve hareket serbestliğinin önemine değinen Guterres, Türkiye'nin arabuluculuğuna da değindi. BM'den yapılan açıklamada, "Genel Sekreter, bu çerçevede müzakereleri güçlü bir şekilde desteklemekte ve Türkiye'ye şükranlarını sunmaktadır." ifadesi kullanıldı. 

İkili, Gazze ve Lübnan'daki durumu da görüştü. Orta Doğu'da kalıcı bir barış sağlanması atılması gereken adımlar hakkında detaylar masaya yatırıldı.