Birçok önemli ilacın sahtelerini yapmışlar: 11 gözaltı

MS, SMA ve kanser hastalıkları için sahte ilaç üretip satan kişilere yönelik, İstanbul, Sakarya ve Bursa illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, toplam 47 adrese arama yapıldı. Bu operasyonlarda çok sayıda sahte ilaç ele geçirilirken, 11 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul’un Bakırköy ilçesindeki Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sahte ilaç üreten, depolayan ve satan işletme ve şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda, yurt dışından kaçak yollarla getirilen ham maddeler kullanılarak sahte ilaç üretildiği tespit edildi. Bu sahte ilaçların MS, SMA ve kanser hastalıkları gibi yüksek maliyetli ilaçlar olduğu ve bu ilaçların bir kısmının yurt dışına kaçak yollarla gönderildiği belirlendi. Üretilen sahte ilaçların bir kısmının ise ecza depolarında ve eczanelerde satışa sunulduğu bilgisi elde edildi.

Sağlık ve yaşam güvenliğini tehdit eden sahte ilaçlarla ilgili olarak İstanbul, Sakarya ve Bursa illerindeki toplam 47 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda çok sayıda sahte ilaç ele geçirilirken, 11 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler, sahte ilaç üretimi ve satışıyla ilgili soruşturma kapsamında adalet önüne çıkarılacaklar. (DHA)