Bir bakışta EA Sports FC 25: Türk taraftarlara stadyum müjdesi! Rush Modu çok sevildi

FC 25'in temel oynanış ve grafikleri

EA Sports FC 25'nin önceki oyundan oynanış açısından çok fark barındırdığı söylenemez. Hatta birçoklarına göre oyun FC 24'e göre oynanış olarak biraz daha yavaş. Oyuna gelen en önemli artılardan biri FC IQ. Peki FC IQ nedir? FC IQ, büyük futbol takımlarından alınan gerçek verilerle desteklenen yeni yapay zeka, oyuna Player Roles adı verilen yepyeni oyuncu rolleri ekleyerek taktikleri kişiselleştirmenize izin veriyor. Bu sayede, oyuncuların ve takımların hareketleri daha doğal ve daha gerçeğe uygun hale gelmesini sağlıyor.  Ayrıca, yeni Tem Management sistemi ile oyuncu rolleri üzerinde daha fazla değişiklik hakkı sağlayarak hem bireysel hem de takım olarak  taktiklere yön verebiliyorsunuz.

HyperMotionV + PlayStyles: Üst düzey gerçekçilik

Gerçek futbolcu hareketlerini oyuna yansıtan HyperMotionV ve oyunculara imza yetenekler ekleme imkanı sunan PlayStyles gibi teknolojilerle birleştiğinde, FC IQ oyuna, oyuncu ve takım hareketlerinde yepyeni bir gerçekçilik katıyor. Bu teknolojilerin gerçekçiliğe getirdiği artıları oyunda hissedebiliyorsunuz.

Çok sevildi: Rush modu

EA Sports FC 25’te tüm ana modlara entegre edilen 5v5 Rush, en çok Volta gibi modlara nazaran çıktığı gibi çok sevildi. Peki Rush nedir?  Ultimate Team Rush modunda arkadaşlarınızla birlikte kendi 5 kişilik takımınızı oluşturabilir, Clubs Rush’ta 5v5 maçlarda dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla karşılaşabilir ve Manager Career modunda 5v5 Rush turnuvalarında gençlik akademinizi yönetebilirsiniz. Oldukça eğlenceli ve yenilikçi bir futbol deneyimi sunan bu modu, şimdiye kadar oyunu deneyimleyen profesyonel oyuncu ve yayıncıların da severek oynadığını gördüm.

FC 25'ten Türk kitlesine sürpriz: Ülker Stadı ve RAMS Park oyuna eklendi

Biz Türk oyuncular için kendi kültürümüzden, kendi taraftarı olduğumuz takımlardan ufak da olsa bir şeyler görmek farklı bir heyecandır. Şimdiye kadar Türkiye ile ilgili oyun dünyası genelinde çok detayları şeylerle karşılaşamadık. Fakat FC 25 bu konuda Türk kitlesine büyük bir sürprizle geldi.

Oyunun tarihinde ilk kez Fenerbahçe ve Galatasaray ile yapılan anlaşmalar sayesinde, bu yıl her iki takımın stadyumları da EA Sports FC 25’e eklendi. Oldukça detaylı grafiklerle canlandırılan iki dev Türk kulübün stadyumları, Ülker Stadyumu ve RAMS Park oyundaki yerini aldı. Bunun yanı sıra, iki takımın tribünlerinde taraftarlarını ve kale arkalarında yaptıkları birkaç özel koreografiyi de oyunda görebilirsiniz. Bu da Türk oyuncular için oldukça heyecan verici. Diğer Türk takımlarının stadyumlarının eklenmesini umut ederken Beşiktaş'ın da stadyum için EA Sports ile görüştüğü iddiaları var. Eksi bir puan olarak, Türk takımlarındaki birçok oyuncu ve teknik direktörlerinin yüzlerinin pek de asıllarına benzemediğini belirtmek gerek.

Genel değerlendirme

Bütün bu geliştirmeler ışığında EA Sports'un yeni oyunu FC 25'i değerlendirirsek genel kanının olumlu olduğundan bahsedebiliriz. Oyuncu hareketlerinin gerçekçiliğinin artması, Rush Modu'nun çok sevilmesi ve özellikle bizim için iki Türk kulübünün stadyumlarının oyuna eklenmesi oldukça güzel. Eksi puanlardan bahsedersek oynanışın yavaş olması can sıkıcı olabilir. Fakat bu durum geçen senelerde olduğu gibi güncellemelerle düzeltilebilir. Kariyer modunda da herhangi bir değişiklik yapılmamış. Son olarak da daha önce belirttiğim gibi Türk takımlarındaki oyuncu ve teknik direktör yüzlerinin gerçeklerine pek benzememesi.

Tek cümleyle özetlemek gerekirse FC 25, bu yıl da futbol oyunu oynamak isteyenler için tabii ki yine değişilmez adres olacak.  Özellikle Rush Modu oyunun en dikkat çeken öğesi.