Bilim onayladı: Dünyanın en yakışıklı 10 erkeği belli oldu

Altın oran ölçümlerine göre yapılan bir araştırmada dünyanın en yakışıklı 10 erkeği belli oldu. Listenin başında yeni James Bond olacağı konuşulan Aaron Taylor-Johnson alırken listenin çoğunluğunda İngiliz aktörler yer aldı.

Fiziksel açıdan güzelliği ölçen, bilimsel altın orana göre bazı ünlü isimlerin yüz simetrisi mercek altına alındı. Daniel Craig'in yerini yeni James Bond olarak alacağı iddia edilen Aaron Taylor-Johnson dünyanın en yakışıklı erkeği olmayı başardı.


DÜNYANIN EN YAKIŞIKLI 10 ERKEĞİ

Bilimsel verilere göre dünyanın en yakışıklı 10 erkeğini belirlemek için Yunan Altın Güzellik Oranı kullanıldı. Yapılan bir araştırma Aaron Taylor-Johnson'ın resmen dünyanın en yakışıklı adamı olduğunu  ortaya koydu. İşte dünyanın en yakışıklı 10 erkeği...

1.Aaron Taylor-Johnson
2.Lucien Laviscount
3.Paul Mescal
4.Robert Pattinson
5.Jack Lowden
6.George Clooney
7.Nicholas Hoult
8.Charles Melton
9.İdris Elba
10.Şahrukh Han

EN YAKIŞIKLI JAMES BOND OLACAK

Geleceğin James Bond'u olacağı söylenen 34 yaşındaki aktör Aaron Taylor-Johnson, yüzde 93.04'lük mükemmele yakın bir puanla listenin zirvesine yerleşti.

Taylor-Johnson'ı yakışıklı yapan şeyin, %99,2'lik bir puanla "mükemmel olmaktan sadece %0,8 uzakta" olan genel yüz şekli olduğunu açıklandı. Burnunun genişliği ve uzunluğu da %98,8 ile "neredeyse mükemmel".

Ayrıca %95'lik iyi bir puan alan güzelce şekillendirilmiş bir çenesi olduğu belirtildi. Göz aralığı %89, burnu ve dudağı arasındaki boşluk (%89,6) ve dudakları (%86) olduğu anlaşıldı.

Bilim insanlarına göre Taylor-Johnson eğer bir sonraki 007 olursa, bu onu "rolün tarihindeki en yakışıklı James Bond" yapacak.

Aaron'un %93.04'lük skoru, %89.2 ile ikinci sırada yer alan Sean Connery'nin çok önünde, %88.8 ile üçüncü sırada yer alan Roger Moore ve %84.2 ile George Lazenby'nin ardından son sırada yer alan Daniel Craig'in önünde.

LAVİSCOUNT YÜZDE 92 İLE 2. OLDU

İkinci sırada 32 yaşındaki "Emily in Paris" yıldızı Lucien Laviscount %92,41'lik bir puanla yer alıyor ve yüzünün uzunluğu ve genişliği için en yüksek puanı %99,1 ile o aldı. "Güzel şekilli dudakları" için %97,4 ile en üst sırada yer aldı, ancak burnu ile üst dudağı arasındaki boşluk nedeniyle puan düşürüldü.

28 yaşındaki Paul Mescal, %92.38'lik puanla dünyanın en yakışıklı üçüncü erkeği. Kare çenesi için %98.6 ile en yüksek puanı aldı ve ince dudakları için sadece %82 puan aldı.

Dördüncü sırada 38 yaşındaki Robert Pattinson, %92.15 ile yer alıyor. "Alacakaranlık" yakışıklısının "neredeyse tüm kategorilerde ilk beşte yer aldığı, çünkü klasik şekilli yüz hatlarına ve harika bir şekilde keskinleştirilmiş çeneye sahip olduğunu" belirtildi. Ortalamanın altında aldığı tek puan, biraz ince ve düz olan dudaklarıydı.


EN YAKIŞIKLI ''YAŞLI''

34 yaşındaki İngiliz aktör Jack Lowden, %90.33'lük bir puanla beşinci oldu. Göz pozisyonu için en yüksek puanı aldı ve göz aralığı için ikinci oldu. Puan kayıpları dudakları ve burnunun uzunluğu ve genişliğinden kaynaklandı.

Dünyanın altıncı en yakışıklı erkeği için, "George Clooney listedeki en yaşlı yıldız olabilir ama büyük oranlarda klasik özelliklere sahip, şaşırtıcı derecede çekici bir adam olmaya devam ediyor." denildi

63 yaşındaki Clooney'nin puanı ise "yüzündeki hacim kaybı ve kaçınılmaz olarak göz çevresinde oluşan sarkmalar" nedeniyle yüzde 89,9 oldu.

34 yaşındaki "X-Men" yıldızı Nicholas Hoult %89,84 ile yedinci oldu. Göz pozisyonu için %95,8 puan aldı ve genel yüz şekli hariç tüm kategorilerde iyi puan aldı, genel yüz şekli için ise %80 puan aldı.

“Riverdale” dizisinden tanıdığımız Charles Melton, %88.46'lık oyla sekizinci oldu. Göz pozisyonu, yüzünün uzunluğu ve genişliği açısından yüksek puan alırken, burnuyla üst dudağı arasındaki boşluk nedeniyle puan alamadı.

Dokuzuncu sırada, %87,94'lük genel bir puanla Idris Elba vardı — ancak göz aralığı için %98,9 ile en yüksek puanı aldı. Elba'nın "güzelce şekillendirilmiş çenesi" %98,5'lik bir puanla zirveyi kaçırdı ve burnunun şekli nedeniyle puan düşürüldü.

Son olarak onuncu sırada yer alan 58 yaşındaki "Bollywood Kralı" Shahrukh Khan ise genel olarak %86,76'lık bir puan alarak dudakları ve kare çenesiyle oldukça yüksek bir puan alırken, burnunun şekli nedeniyle puan düşüklüğü yaşadı.