Beşiktaş’ta Anderson Talisca coşkusu! İdare transferi o usulle bitirecek

Süper Lig devlerinden Beşiktaş'ta kadronun eski yıldızı Anderson Talisca için transferde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Siyah-beyazlı idarenin son olarak yıldız futbolcu için o formülü devreye sokacağı öğrenildi. İşte ayrıntılar...

Transfer periyodu öncesi Beşiktaş'ta çalışmalar devam ediyor. Ocak ayında takımdaki eksiklere nazaran hareket etmek isteyen siyah-beyazlılarda Anderson Talisca ismi gündemde durmayı sürdürüyor. Dönem başında Ernest Muçi'nin satılması halinde Talisca'ya yönelmeyi planlayan Kartal, orta transfer periyodunda emsal bir çalışmayı hayata geçirebilir. Büyük umutlarla ekibe katılan lakin bir türlü beklenen etkiyi veremeyen Ernest Muçi'ye gelecek tekliflerin kıymetlendirilmesi bekleniyor.

HÜCUM GÜCÜ YÜKSEK

Kartal'da yapılacak bir Talisca atağı, atak çizgisine önemli bir opsiyon katacak. Şu anda Rafa Silva ve Ciro Immobile alternatifsiz kalıyor. Talisca'nın hem Rafa Silva hem de Immobile'yi rahatlatabilecek bir profilde olduğu biliniyor. Brezilyalı yıldız tıpkı vakitte kanatlarda da forma giyebiliyor.

ŞAMPİYONLUK YAŞAMIŞTI

Anderson Talisca, 2016- 2018 yılları ortasında Beşiktaş'ta forma giydi. 2016-2017 döneminde şampiyon olan siyah- beyazlıların takımında yer alan Talisca, 80 resmi maçta 37 gol attı, 14 asist yaptı. Siyahbeyazlı ekipte Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı maçlar çıkaran Brezilyalı oyuncu, 11 maçta 5 gol kaydetti. Talisca, özellikle Süper Lig'de 55 maçta 27 gol, 9 asistle 36 gole direkt tesir etmişti.

KİRALAMA FORMÜLÜ

Beşiktaş tribünleri de Anderson Talisca'yı çok seviyor. 30 yaşındaki futbolcunun ocak ayında kulübü Al Nassr'dan ayrılması gündemde duruyor. Suudi Arabistan kulübündeki yabancı kontenjanının dolu olması nedeniyle Haziran 2026'ya kadar kontratı olan Brezilyalı yıldızı kiralama formülüne gidebileceği aktarılıyor. Siyah-beyazlıların bu türlü bir kiralama fırsatını değerlendirmeye istekli olduğu vurgulanıyor. Talisca bu dönem Al Nassr formasıyla 10 resmi müsabakaya çıkarken 3 gol kaydetti, 775 dakika oynadı.

MUÇİ GERİDE KALDI

Siyah-beyazlı ekibe geçtiğimiz dönemin devre ortasında Legia Varşova'dan 12 milyon euro transfer bedeliyle katılan Ernest Muçi, bir türlü beklenen çıkışı yakalayamadı. 23 yaşındaki yıldız, bu dönem 8 resmi maçta talih bulurken, 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi, toplamda 371 dakika müddet aldı.