Beşiktaş’ın Ciro Immobile transferi Avrupa’da gündem oldu!

Ciro Immobile'nin, Beşiktaş’a transferi Avrupa ve bilhassa İtalyan spor basınında büyük yankı uyandırdı. İşte yıldız golcü hakkında atılan manşetler...

Rafa Silva, Gabriel Paulista ve Ciro İmmobile transferleriyle taraftarları kendisine hayran bırakan transfer sihirbazları Hüseyin Yücel ve Mete Vardar gösteriye devam ediyor. Lazio'nun gol hükümdarı Ciro İmmobile'nin Roma'dan İstanbul'a geliş öyküsü adeta tüm Avrupa spor medyasını kıskandırdı. Siyah Beyazlı taraftarlar ünlü golcüyü hükümdarlar üzere karşılarken, Lazio Roma fanatikleri İmmobile'yi pankartlarla ve gözyaşları içinde uğurladı. Beşiktaş'ın İtalyan yıldızı transfer etmesi Avrupa basınında da geniş yankı buldu. İşte Avrupa basınından yansımalar:

KRALLAR ÜZERE KARŞILANDI

Corrıere Delle Sport: "İmmobile'yi İstanbul'da binlerce kişi karşıladı. Lazio'nun eski kaptanı Türkiye'ye geldi ve hükümdarlar üzere karşılandı. Binlerce kişi korolar, sis bombaları ve bayraklarla onu bekliyordu. Bu sahnelerin Avrupa'da yankı uyandıracağı kesin."

Tuttomercato, "Lazio, Immobile'nin vedası anında 'hafıza kaybı' yaşıyor. Ciro İmmobile'nin vedası bir periyodun sonu manasına geliyor ve taraftarları Lazio tarihinin en büyük golcüsünden yoksun bırakıyor." Sky Sports İtalia, "Yüzlerce Beşiktaş taraftarı, eski Lazio'lu oyuncuyu tezahüratlarla ve sis bombalarıyla karşıladı ve yeni forvetinin ismini avazları çıktığı kadar haykırdı.

CİRO'NUN MALİYETİ

Beşıktaş, mutabakat sağlanan Ciro Immobile'nin maliyetini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Ciro Immobile transferi konusunda kulübü ve kendisi ile mutabakata varılmıştır. Oyuncu ile 2024-2025 döneminden başlamak üzere 2 dönem için anlaşılmış olup, oyuncuya her dönem için net 6.000.000 Avro garanti fiyat ödenecektir" denildi.

KÖPRÜYE İMMOBİLE PANKARTI ASILDI

Öte yandan, Ciro İmmobile'ye vedası Lazio taraftarı için sindirilmesi güç karar oldu. Başkentte İtalya'nın başşehri Roma'daki Via Flaminia'da bir üst geçide "Ciro İmmobile'ye Onur" yazan bir pankart açıkladı. Yıldız oyuncunun Lazio için yaptıklarını asla unutmayacak olan Lazio taraftarları Beşiktaş'ın yeni yıldızına hürmetlerini gösterdi.

KRAL TAÇ GİYDİ

Beşıktaş'a tranfseri büyük ses getiren Ciro İmmobile imzayı attı. İtalya temsilcisi Lazio'dan transfer edilen 34 yaşındaki santrforla 2 yıllık sözleşme imzaladı. Ciro Immobile'ye dönem başına 6 milyon avro ödeneceği aktarıldı. İmmobile, vatandaşları Federico Giunti (2003-2004) ve Matteo Ferrari'nin (2009-2011) akabinde Beşiktaş'ta forma giyecek üçüncü İtalyan futbolcu olacak.