Beşiktaş’ı durduran Kaua Santos gerçeği: Onu denize attık


Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Aveupa Ligi'nin ikinci hafta maçında sahasında Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu. Alman ekibinin Brezilyalı kalecisi Kaua Santos, maçta yaptığı kurtarışlarla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.


Karşılaşmanın 27. dakikasında Immobile'nin penaltı vuruşunda topu kornere çelen Santos, 6. dakikada Ndour, 37. dakikada Rafa Silva, 45+1. dakikada Immobile ve 85. dakikada Salih Uçan'ın çıkardığı şutlarda, 86. dakikada ise Mustafa Hekimoğlu'nun kafa vuruşunda gole izin vermedi.


TOPPMÖLLER: "DENİZE ATTIK, YÜZDÜ"

Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Dino Toppmöller, ZDF yayınında gelen soru üzerine Kaua Santos için, "Geçen yaz Brezilya'dan geldi ve bizim için sadece bölgesel ligde oynuyordu. Bunu unutmayın. Kevin Trapp sakatlanınca onu denize attık ve yüzdü." cevabını verdi.


ANİDEN A TAKIMA YÜKSELTİLDİ

Frankfurt'un Flamengo U20'den aldığı Kaua Santos, Kevin Trapp sakatlanana kadar Frankfurt'un yedek takımıyla bölgesel ligde oynadı. Trapp sakatlandıktan sonra 5 maça çıkan Kaua Santos, muhteşem bir performans sergiledi. Belki de Beşiktaş'ın puan almasına engel oldu.


AVRUPA LİGİ REKORUNU KIRDI

Müsabakada 10 kritik kurtarışa imza atan Kaua Santos, galibiyette de önemli rol oynadı. Eintracht Frankfurt kalecisi Kaua Santos, bu sezon bir Avrupa Ligi karşılaşmasında en yüksek sayıya ulaşan file bekçisi oldu.