Beşiktaş Lyon deplasmanında Avrupa Ligi’ndeki ilk galibiyetini aldı

Avrupa Ligi'ne kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş, Olimpik Lyon deplasmanında kendine geldi. Fransa'da oynanan 'Ya tamam ya devam' maçında tek golle üç puana uzanan Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki ilk galibiyetini elde etti. İki topun direkten, ilk yarıda iki kritik kararın VAR'dan döndüğü maçta Ersin Destanoğlu, performansı ile dikkat çekti.

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında temsilcimiz Beşiktaş, Fransa'da Olimpik Lyon'un konuğu oldu. Groupama Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 1-0 kazanan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk puanlarını aldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 71. dakikada Gedson Fernandes kaydetti. Rafa Silva'nın defansın arkasına gönderdiği pasla topla buluşan Gedson Fernandes, hızla ilerleyerek ceza alanında sağ çaprazdan yaptığı yerden düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Lucas Perri'nin yanından uzak köşede ağları havalandırdı. Lyon'un Said Benrahma  ve Beşiktaş'ın Ciro Immobile ile birer şutunda direkler gole izin vermedi. Maçın ilk yarısında iki kritik karar ise Video Yardımcı Hakem'den (VAR) döndü.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk iki maçında deplasmanda Ajax'a 4-0, evinde Eintracht Frankfurt'a 3-1 kaybeden Beşiktaş, Fransa'da aldığı galibiyetle puanını 3'e yükseltti. Avrupa Ligi'ndeki ilk mağlubiyetini alan Lyon ise 6 puanda kaldı.

ERSİN DESTANOĞLU KALESİNİ GOLE KAPATTI 

İlk yarıda Lyon ataklarında kalesini Ersin Destanoğlu'nun kurtarışlarıyla gole kapatan Beşiktaş, ikinci yarıda hücumu daha çok düşünmeye başladı. Karşılıklı ataklarla geçen ikinci yarının ilk 15 dakikasının ardından Gedson Fernandes ile golü bulan temsilcimiz, kalan dakikalarda skor avantajını korumayı bildi ve zorlu deplasmandan galibiyetle ayrıldı. 

Mert Günok'un sakatlığı nedeniyle kaleyi devralan Ersin Destanoğlu, yaptığı kritik kurtarışlarla Beşiktaş'ın zorlu deplasmandan puanla dönmesinde önemli rol oynadı. Sakatlıktan yeni çıkan 23 yaşındaki kaleci, Lyon hücumcuları ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. 

İKİ TOP DİREKTEN, İKİ KRİTİK KARAR VAR'DAN DÖNDÜ

Karşılaşmada Lyon ve Beşiktaş'ın birer atağında direk gole izin vermedi. Maçta 56. dakika oynanırken Ernest Nuamah'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Said Benrahma'nın sol çaprazdan gelişine yaptığı vuruşta top üst direkten geri geldi. Beşiktaş'ın 67. dakikada gole çok yaklaştığı pozisyonda bu kez Ciro Immobile direğe takıldı. Ciro Immobile'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Lucas Perri'nin çeldiği top direkten geri geldi. 

Karşılaşmanın ilk yarısında iki kritik karar VAR'dan döndü. 24. dakikada Corentin Tolisso'nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Alexandre Lacazette'in yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu. Ancak yapılan VAR kontrolü sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. Bu pozisyondan üç dakika sonra hakem Harm Osmers Emirhan Topçu ile Alexandre Lacazette arasında yaşanan pozisyonun ardından penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR kontrolü sonrası pozisyonun dışarıda olduğu tespit edildi ve mücadele serbest vuruşla devam etti.