BEŞİKTAŞ HABERLERİ – İstek Çalımbay’dan Burak Yılmaz ve Aboubakar açıklaması!

Beşiktaş'ın yeni teknik yöneticisi İstek Çalımbay gündeme dair açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, Burak Yılmaz ve Aboubakar hakkında konuştu. İşte ayrıntılar... | BJK HABERLERİ

Rıza Çalımbay, Beşiktaş'taki ikinci periyoduna galibiyetle başladı. Beşiktaş, ulusal orta öncesi son maçında Başakşehir'i 1-0 mağlup etti. Tecrübeli teknik yönetici ulusal ortaya girilmesi sonrasında Burak Yılmaz ve Vincent Aboubakar üzerine açıklamalarda bulundu.

RIZA ÇALIMBAY: GHEZZAL'I OYNAMAMAYA İKNA ETTİLER

S Sport'a konuşan İstek Çalımbay; "Oyuncular seçim sürecinden etkilenmez. Bizim yapmamız gereken şey maç kazanmak. Herkesle konuşuyoruz, adaylara kadroyla ilgili bilgiler de veriyoruz. Hoş bir yarış olacak. Kim kazanırsa kutlayacağız. Yarın (15 Kasım) ekip daima birlikte yemek yiyecek. Geçen maçta soyunma odasına girdim, Ghezzal ağlıyor. Arkadaşları etrafına toplanmış, teselli ediyor. 'Oynama, daha makus olur' dediler. O denli ikna ettiler oynamadı." kelamlarını sarfetti.

Çalımbay kelamlarının devamında; "Rebic'le konuştum, çok uygun oyuncu olduğunu, şu an yalnızca %40'ını gösterdiğini söyledim. Birebirini Rosier'e de belirttim. Bu grup geçen dönem 15 maç kaybetmeme serisi yaptı. Çok uygun şeyler olacağına inanıyorum, tek zahmetimiz sakatlar. Başakşehir maçında grubun bütünleşmesi şahaneydi. Ortalarında 'Bu maçı kazanmamız lazım' diye konuşmalar yaptılar. Geçmişte birçok kadroyla muvaffakiyetler elde ettim fakat Beşiktaş farklı, Beşiktaş apayrı. Beşiktaş'a geldiğinde tek gaye şampiyon olur." tabirlerini kullandı.

"METİN TEKİN'LE DE KONUŞTUM"

Deneyimli teknik yönetici; "Eski grup arkadaşlarımın hepsiyle görüşüyorum. En çok Metin'le konuştum. Onların da bu kulüpte misyon almalarını istedim. Yavaş yavaş bu işin içine giriyorlar." açıklamasında bulundu.

BURAK YILMAZ AÇIKLAMASI

Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz hakkında; "Burak yeni başladı, kusur yapabilir, yanlış konuşabilir. Benim öğrencimdi hatta onu Trabzonspor'a gönderen benim. Bunlar olabilir, antrenörlük o denli kolay değil. Burak'ın biraz daha sakin olması lazım. İstiyorsa ileride çok güzel antrenör olabilir." açıklamasında bulundu.

ABOUBAKAR SÖZLERİ

Rıza Çalımbay, Aboubakar hakkında ise; "Aboubakar'a hazır mısın dedim? 'Yok ayağım ağrıyor' dedi. Diğer da bir şey konuşmadım." dedi.