Beşiktaş çıldırdı! Ara transferde iki bomba yıldız geliyor…

Ocak ayı transfer listesini şimdiden hazırlamaya başlayan Beşiktaş Yönetimi, 2 yıldızın peşine düştü. Siyah-beyazlı ekip, sol bek tartışmasını bu isimlerle kapatmak istiyor.

ZAYNUTDİNOV’DAN AYRILIK KARARI...

Kartal’ın Ağustos 2023’te 4.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Rus ekibi CSKA Moskova’dan kadrosuna kattığı Bakhtiyor Zaynutdinov bu sezon adeta unutuldu. Kazak futbolcu geride kalan dönemde 2 maçta sadece 5 dakika forma şansı bulabildi. Rusya’ya dönmek istemediği için sezon başında Zenit’ten gelen teklifi geri çeviren Kazak futbolcunun, Beşiktaş’ta şans bulamaması yüzünden mutsuz olduğu ve devre arasında takımdan ayrılmaya hazırlandığı iddia edildi.

GUTİ’NİN ROTASI SAN LORENZO

Bir dönem Beşiktaş’ta forma giyen ve futbolu bıraktıktan sonra Şenol Güneş’in yardımcısı olarak görev alan Guti Hernandez, teknik adam olarak Arjantin’in yolunu tutabilir. Arjantin basınında çıkan haberlere göre İspanyol teknik adam, Arjantin ekiplerinden San Lorenzo’nun başına geçmek için görüşmelerini sürdürüyor. Siyah-Beyazlı takımdan ayrıldıktan kısa bir süre sonra ülkesi İspanya’ya geri dönen 47 yaşındaki isim, Almeria teknik direktörü olmuştu.

SOL BEKTE SAMBA ZAMANI

Beşiktaş, PSV Eindhoven’da forma giyen 25 yaşındaki Brezilyalı sol bek Mauro Junior ile ilgileniyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan oyuncu, hem sol bek hem de gerektiğinde sağ bek ve sol kanat pozisyonlarında görev yapabiliyor. Çok yönlü yapısıyla dikkat çeken Mauro, Beşiktaş’ın savunma hattında eksik kalan rotasyonu güçlendirmek için ideal bir aday olarak görülüyor.

Sözleşmesinin boşa çıkacak olması Siyah-Beyazlılar’ın iştahını kabartıyor. Avrupa’dan başka kulüplerin de oyuncuyu takip ettiği biliniyor. Beşiktaş, bu transferi tamamlayarak hem savunmasını sağlamlaştırmayı hem de kanatlarda daha etkili bir oyun kurmayı hedefliyor. 1,71’lik futbolcu da kariyerinde yeni bir maceraya hazır durumda...

2 TRANSFER OLABİLİR

Siyah-Beyazlılar’da yönetim, Arabistan ekibi Al Nassr’dan ayrılan Ghislain Konan için de girişimlerini sürdürüyor. Boşta olan 28 yaşındaki Fildişi Sahilli için temaslarına devam eden idareciler, Arthur Masuaku’nun ayrılma ihtimali bulunması sebebiyle sol bek hattını 2 isimle de güçlendirebilir... 28 yaşındaki savunmacı; futbol kariyerine 2013-14 sezonunda başladı. Başarılı isim; Asec Mimosas, Reims ve FC Nantes gibi kulüplerde görev aldı. Piyasa değeri 5 milyon Euro seviyesinde bulunan Konan, Fildişi Sahili Milli Takımı’nda da birçok kez görev aldı.