Benzine zam geldi tabela değişti! İşte 24 Eylül akaryakıt fiyatları

23 Eylül 2024 itibarıyla benzine 1,20 TL zam yapıldı. Gece yarısından itibaren geçerli olacak bu artış, akaryakıt fiyatlarını yeniden gündeme taşıdı. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE GÜNCEL FİYATLAR

Zam sonrası İstanbul’da benzin 41,42-41,55 TL, motorin ise 41,67-41,74 TL aralığında satılıyor. Başkent Ankara’da ise benzin 41,90 TL, motorin 42,19 TL seviyesinde. İzmir’de fiyatlar daha yüksek; benzin 42,35 TL, motorin 42,71 TL oldu.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları Serbest Fiyatlandırma Sistemi’ne göre belirleniyor. Bu sistem kapsamında, dağıtım şirketleri ve bayiler, bölgesel rekabet koşullarına göre kendi fiyatlarını oluşturabiliyorlar. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, benzin ve motorin fiyatlarına doğrudan yansıyor.

Benzin fiyatlarına yapılan son zam öncesinde, 6 Eylül'de 1,83 TL indirim uygulanmıştı. Ancak, artan döviz kuru ve küresel petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle akaryakıt fiyatları tekrar yukarı yönlü güncelleniyor. Motorin fiyatlarında ise kısa vadede bir değişiklik beklenmiyor.