Başarısız deyip rafa kaldırmışlardı… Tom Cruise’un filmi 7 yıl sonra dijitalde zirveye tırmanıyor

2017'de vizyona girdiğinde hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden beklenen ilgiyi göremeyen Mumya (The Mummy) filmi, yıllar sonra dijital platformlarda yeniden ilgi görmeye başladı.

Tom Cruise’un başrolünde yer aldığı film, ABD'de hizmet veren dijital yayın servisi Peacock platformunda gösterilmeye başlanmasının ardından sürpriz bir şekilde en çok izlenen üçüncü yapım oldu.

1932'de ilk kez beyaz perdeye uyarlanan ve 1999-2008 yılları arasında Brendan Fraser'ın başrolünde yer aldığı başarılı üçlemeyle ün kazanan Mumya, 2017 yılında Tom Cruise'un da dahil olduğu bir yeniden yapımla “Karanlık Evren” (Dark Universe) projesi altında yeniden başlatılmak istenmişti. Ancak yönetmenliğini Alex Kurtzman'ın yaptığı film, hem ticari hem de eleştirel anlamda başarısız olmuş ve bu büyük planlar rafa kaldırılmıştı. 


Universal Pictures’ın 60 ila 95 milyon dolar zarar ettiği tahmin edilen film, Rotten Tomatoes'ta sadece yüzde 15 eleştirmen puanı alarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Seyircilerden aldığı yüzde 35’lik düşük puan da durumu kurtaramamıştı.

Korku filmi arayışına giren izleyiciler, dijital platformda bu eski yapımı yeniden keşfetmeye başladı. 2024 yapımı Dublör (The Fall Guy) ve kült film Yeraltı Canavarı'nın (Tremors) ardından üçüncü sıraya yerleşen Mumya, bu beklenmedik yükselişiyle dikkat çekti. 

Screen Rant yazarı Grant Hermanns ise bu filme dair eleştirilerini sürdürerek, Mumya'yı serinin "en kötü yapımlarından biri" olarak tanımlamaya devam etti.