Bakanlık harekete geçti: Milyonlarca emeklinin beklediği haber geliyor mu

Türkiye'de emekli maaşlarının ve emeklilik koşullarının ne olacağı sorusu çokça merak ediliyor. Zor ekonomik sıkıntılar içerisinde adeta açlığa mahkum edilen emeklileri heyecanlandıracak haber geldi.

Milyonlarca emekli 2024'te emekli olmakle 2025'te emekli olmak arasındaki farkın maddi olarak ne aşamada olacağını merak ediyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 2024 ile 2025'te emekli olacaklara bağlanacak aylıklarda fark olacağına ilişkin tartışmaları da değerlendirdi.

BAKANLIK ÇALIŞMA YAPIYOR

Güler, emekli maaşları ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmasının olduğunu dikkat çekerek "Şu anda kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. 2024 ile 2025 arasında enflasyondan kaynaklı nasıl bir etki ortaya çıkabilir, bunun bir rapor haline getirilmesi lazım. Ona yönelik olarak da hakkaniyetli, orta bir çözüm ortaya konabilir. Ama şu anda bunun sayısal bir veri olarak nelere tekabül ettiğine dair bir veri yok. Bunlar ortaya çıktıktan sonraki aşamada Bakanlık bürokrasisiyle de görüşerek belli bir noktaya ulaşabiliriz” dedi.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİ YILBAŞINDAN SONRA

Otomatik Katılım Sistemi'nin (OKS) işveren katkısıyla ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşmesi ve tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan yetkili, bu çalışmanın emeklilik sistemi açısından önemli olduğunu vurguladı. Emeklilik sistemine uyum sağlamak için daha fazla çalışmaları gerektiğini belirten yetkili, uluslararası ölçeklerin ortaya çıkmasının ardından bu konuyu yılbaşından sonra gündeme alabileceklerini ifade etti.

EYT İLE YENİ EMEKLİLER SİSTEME DAHİL OLACAK

Bu konuda merkezi bütçe desteğinin her geçen yıl arttığına işaret eden Güler, "Önümüzdeki dönemlerde artış göstermeye devam edecek. Çünkü sisteme EYT kapsamındaki kanunla beraber yeni emekliler dahil olacak." diye konuştu.

Halihazırda 16 milyon 150 bin civarında emekli, 27 milyon civarında kayıtlı prim ödeyen çalışan bulunduğunu altını çizen Güler, bu dengenin çok daha iyi hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.