Bakan Uraloğlu’ndan Discord açıklaması: Zorunlu olarak erişime engel getirdik

Son dakika haberi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Discord'a erişim engellendi. Burası tamamen kapalı sistem. Güvenlik birimlerimiz oradaki sorgulamayı yapamıyor maalesef. Discord, bilgileri güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik. " dedi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a erişimi engellendi. Erişim engeline ilişkin olarak, " Discord bilgiler güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik" bilgisini paylaştı. 

Uraloğlu, Kabine toplantısı öncesi,  "Ankara 1. Sulh ceza mahkemesinin aldığı kararla bu gece 02.10’da erişimine engel getirdik. Burası gerçekten tamamen kapalı bir sistem. Siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz ya da bizim güvenlik birimlerimiz sorgulama yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi sonucu biz olaya müdahil olabiliyoruz. Discord, bilgileri güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik" açıklamasını yaptı. 

AYRINTILAR GELİYOR...