Bakan Tunç açıkladı: 9. Yargı Paketi ile hangi değişiklikler kapıda?

Bir süre önce tartışma konusu haline gelen ve iktidarın üzerinde çalışmalar başlattığı bilinen 9. Yargı Paketi'inin detayları merak konusu haline gelirken, Adalet Bakanı Tunç konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM gündemindeki 9. Yargı Paketi'nde şu anda olmasa da kendi hazırladıkları taslakta böyle bir düzenleme bulunduğunu kaydeden Tunç, VOA Türkçe’nin sorusu üzerine, mevcut yargı paketine veya gelecek yargı paketine eklenmesi tartışılan etki ajanlığı düzenlemesi ile ilgili şunları söyledi:

"Bu düzenleme, Türkiye aleyhine, yabancı bir devlet veya organizasyonu lehine Türkiye'de suç işleyenlerin cezalandırılmasına yönelik. Oysa şöyle deniyor; 'Türkiye'de araştırma yapan, fotoğraf çeken tutuklanacak, soruşturmaya tabii tutulacak'. Böyle bir şey yok. Türkiye'de suç işleyecek yani casusluk suçunu işlerken bir başka suçu da işlerse mesela kişisel verileri ihlal ederse hem o suçtan cezalandırılması hem de casusluktan cezalandırılmasına ilişkin bir düzenleme bu. Buna muhalefet de itiraz etmez. Konu yanlış anlatıldı, belki saptırıldı. Türkiye'de araştırma yapanlar cezalandırılacak gibi, Türkiye'de haber yapanlar gibi öyle bir şey yok."

Tunç, TBMM'deki yargı paketine eklenmesine vekillerce karar verileceğini söylerken AKP Grubu yönetimini işaret etti.