Bahçeli’den şaşırtan hamle! Meclis’te DP vekilleriyle tokalaştı

Bahçeli, Meclis'in açılışında DP milletvekilleriyle tokalaşarak siyasi uzlaşı ve barış mesajı verirken, farklı partiler arasındaki diyalogun önemine dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni yasama yılının açılışında dikkat çekici bir adım atarak, Demokrat Parti (DP) milletvekilleriyle tokalaştı. Bu jestiyle siyasi birlikteliğin önemini vurgularken, "Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış isterken, kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Meclis açılış oturumunun ardından, aralarında DP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve grup başkanvekili Sezai Temelli’nin bulunduğu milletvekilleriyle el sıkıştı. Bu durum, siyasi uzlaşının ve barışın sağlanmasına yönelik umutları artıran bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, TBMM Genel Kurulu'ndaki açılış oturumunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de tokalaşan Bahçeli, siyasette farklı görüşlerin ifade edilmesinin önemine vurgu yaptı. Bahçeli, "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah. Bazen siyaseten söylememiz gerekenler var" diyerek, uzlaşı vurgusu yaptı. Özgür Özel ise, "Önemli olan herkesin kendi doğru bildiğini söylemesi" yanıtını verdi.