Bağışıklık sisteminizi aronyo meyvesiyle güçlendirin! Bilinen en güçlü antioksidan kaynağı süper meyve hücre hasarını önlüyor

İstanbul'da uzun yıllar tekstil sektöründe çalışan Yalçın Pamukçu, eşi ve iki çocuğuyla birlikte doğup büyüdüğü Tekirdağ’a geri dönerek, arazisinde antioksidan açısından zengin meyve olan aronya üretimine başladı. Küçük, koyu mor renkli bu meyve içeriğiyle adete bir şifa deposu. İşte Aronya meyvesinin faydaları...

İstanbul'un kalabalık ve hızlı yaşamından uzaklaşmak isteyen Yalçın Pamukçu, doğup büyüdüğü Tekirdağ'a geri döndü. Tekstil sektöründeki deneyimini arkanızda bırakarak, tamamen doğal ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyen Pamukçu, arazisinde antioksidan zengini aronya meyvesi yetiştirmeye başladı. 

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden bilgi alarak 2,5 dekarlık arazisinde aronya üretimine başlayan Yalçın Pamukçu, üretici olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Az nüfusa sahip mahallede yaşamanın keyif verdiğini aktaran Pamukçu, "İstanbul'da 10 yıl yaşadım. Ev tekstili işiyle uğraştım. Pandemiyle beraber hayatın geçici olduğunu ve büyük şehir stresinin çekilmemesi gerektiğine karar verdim." dedi.

Pamukçu, büyükşehir stresinden uzaklaşmanın ailesini de mutlu ettiğini belirtti.

Aronya üretimi yapabilmek için uzun süre araştırmalar yaptığını ve organik üretimin son yıllarda daha fazla önem kazandığını belirten Yalçın Pamukçu, kendi arazisinde zararlı tarımsal ilaçlar kullanmadığını vurguladı. Pamukçu, şunları söyledi:

“Bitkileri tamamen ilaçsız yetiştirmeye çalışıyoruz ve organik sertifika için geçiş sürecindeyiz. Amacımız, insanların bünyesine sağlıklı gıdalar kazandırmak. Şehirde yaşarken fark ettik ki insanlar, biz de dahil, çok sağlıksız besleniyor. Ancak sağlıklı gıdalar tüketmek çok önemli. Aronyanın, sağlıksız gıdaların etkilerinden korunmak için büyük bir rol oynadığını öğrendik ve bu yüzden aronya tarımına başladık.”


ARONYANIN MUCİZEVİ FAYDALARI 

Aronya, son yıllarda popülaritesi hızla artan, küçük, koyu mor renkli bir meyvedir. Antioksidan içeriğiyle öne çıkan aronya, sağlığımıza pek çok fayda sunar. 

İşte aronyanın en önemli faydaları:

GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN KAYNAĞI 

Aronya, bilinen en güçlü antioksidan kaynaklarından biridir. İçerdiği antosiyaninler sayesinde serbest radikallere karşı savaşır, hücre hasarını önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

BAĞIŞIKLI SİSTEMİNİ GÜNLENDİRİ 

C vitamini, mineral ve antioksidan zengini aronya, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi mevsimsel rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Aronya, kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını korur. Ayrıca, kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalığı riskini azaltır.


GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLER

Aronyada bulunan antosiyaninler, göz sağlığı için de oldukça faydalıdır. Göz yorgunluğunu azaltır, katarakt ve maküla dejenerasyonu gibi göz hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER

Aronya, lif bakımından zengin olduğu için sindirim sistemini düzenler, kabızlık sorununu giderir ve bağırsak sağlığını korur.

CİLT SAĞLIĞINI GENÇLEŞTİRİR

Aronyanın antioksidan özellikleri, ciltteki serbest radikalleri temizleyerek yaşlanma belirtilerini geciktirir, kolajen üretimini destekler ve ciltteki iltihapları azaltır.

BEYİN FONKSİYONLARINI GÜNÇLENDİRİR

Aronya, beyin fonksiyonlarını geliştirerek hafıza, öğrenme ve konsantrasyon gibi zihinsel becerileri güçlendirir.