Aziz Yıldırım’ın savaş gemileri yola çıktı

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, son yıllarda savunma sanayii alanında yaptığı uluslararası anlaşmalar ile gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ilk kez Türkiye için iş yaptığını açıklayan ve Türk Deniz Kuvvetleri için iki adet Tuzla sınıfı karakol gemisi üreten Yıldırım, Kazakistan'da tersane kurmak için yaptığı anlaşmanın ardından girişimlerini hızlandırdı.

Haziran ayında yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Ali Koç'un karşısında başkan adayı olan Yıldırım, seçimlerden zaferle ayrılamamıştı. 

Adaylık süreci boyunca başkanlıktan ayrı kaldığı 6 senede yaptıklarını anlatan Yıldırım, iş hayatına yöneldiğini belirtmiş ve ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri adına iş yaptığını açıklamıştı. Yıldırım'ın sahibi olduğu firma, Temmuz ayı itibarıyla Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmek üzere Tuzla sınıfı karakol gemileri TCG Kuşadası ve TCG Kumkale'nin teslimatını tamamladı. 


Bu girişimlerin ardından geçtiğimiz yıl Kazakistan ile yaptığı büyük kapsamlı anlaşma için ülkeye çıkarmada bulunan Yıldırım, tersane kurulum işlemlerinde son aşamaya geldi.

KAZAKİSTAN İÇİN DONANMA ÜRETİMİ BAŞLADI

Bugüne kadar Nijerya, Somali, Katar ve Türkiye için birçok farklı kara ve deniz aracı üreten Yıldırım, şimdiye kadarki en geniş kapsamlı anlaşmasını Kazakistan ile imzaladı. Şirket tarafından üretilen karakol botlarının, kendi sınıfı içerisinde üst düzey özelliklere sahip olması nedeniyle birçok farklı bölgeden sipariş alan firma, Kazakistan için 2025 yılında teslim edilmek üzere çok sayıda karakol botu, korvet, eğitim gemisi, hücum botu, deniz altı ve silahlı insansız deniz aracı üretecek.