Ayşenur Halil’in okul arkadaşları isyan etti: ‘Adalet sarayı değil adalet istiyoruz’

Katil Semih Çelik tarafından geçen cuma günü İkbal Uzuner ile birlikte katledilen Medipol Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ayşenur Halil'in üniversite arkadaşları protesto gösterisi düzenledi.

Medipol Üniversitesi'nin Beykoz'daki yerleşkesinde öğrenciler, katil Semih Çelik'in Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katletmesini protesto için toplandı. "Hak, hukuk, adalet", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları atan öğrenciler, "Adalet sarayı değil adalet istiyoruz" yazılı pankart açtı.

"AYŞENUR'LA SIRALARI PAYLAŞIYOR OLMAMIZ ACIMIZI DAHA DA DERİNLEŞTİRİYOR"

Türkçe ve İngilizce dövizler taşıyan öğrenciler şu açıklamayı yaptı:

-Özellikle Ayşenur ile sıraları paylaşıyor olmamız, acımızı daha da derinleştiriyor ve bizleri bu mücadeleyi daha yüksek sesle sürdürmeye mecbur bırakıyor. 

-Biz öğrenciler olarak hiçbir yetkimiz yokken sorumluluk hissedip acımızı haykırmak istedik. Dileriz ki asıl yetkiyi elinde bulunduranlar artık bir sorumluluk hissedip harekete geçerler. Biz bugün sadece bu iki genç kadının öldürülmesini konuşmuyoruz. 

-Bu ülkede kadınların her gün öldürülüyor olmasını konuşuyoruz. Kadın cinayetlerine sebebiyet veren bu sistemi reddediyoruz." 

Üniversite yönetimi, olayın ardından şu paylaşımı yapmıştı:

"Eyüpsultan’da canice bir olay sonucu hayatını kaybeden Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencimiz Ayşenur Halil’in vefatı hepimizi derinden üzdü. Hayatının baharındaki öğrencimizi trajik bir şekilde kaybetmek, tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizi de dehşete düşürdü. Değerli öğrencimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere öğrenci arkadaşlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Sevgili Ayşenur, seni daima özlemle ve sevgiyle hatırlayacağız."