Aylarca Hamster Kombat airdropu bekleyen kullanıcılar tepki gösterdi

Mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden oyun oynayarak token kazandırdığı iddia edilen Hamster Kombat aylar süren oyun macerasında kripto token dağıtımı yapıldı. 130 milyonu aşkın kullanıcıya gerçekleştirilen airdrop beklentilerin altında kalındı, kullanıcılar tepki gösterdi.

Türkiye'de yasal altyapısı uzun süredir tartışma konusu olan, Telegram botları üzerinden kazanılan coin adı verilen tokenler dünyanın birçok ülkesinin yanı sıra Türkiye'de de çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Hamster Kombat adı verilen Telegram oyununun kullanıcılarına dağıttığı kripto tokenler ise tepkiyle karşılandı.

HAMSTER KOMBAT 26 EYLÜL'DE LİSTELENECEK

26 Eylül tarihinde başlayacak olan Hamster Kombat airdropu, kripto para borsasının en büyükleri arasında yer alacak. Hamster Kombat, airdrop'un 131 milyon kullanıcıya dağıtıldığını açıkladı. Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar ise beklentilerin oldukça altında kalan dağıtı ise tepkiyle karşıladı.

Mart ayından bu yana devam eden Hamster Kombat 300 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarırken, 60 milyar HMSTR tokeninin, yani piyasa değerinin %60’ının oyunculara verileceği belirtilmişti .

Airdrop’un ilk aşamasında, 1. sezon ödüllerinin yalnızca %11.25’i dağıtılacak ve bu tokenlerin hakedişi tam 10 ay sürecek.

DOLANDIRICILIK İHTİMALLERİNE DİKKAT

2. sezon ile birlikte, toplam arzın %75’ine ulaşılacak şekilde tokenlerin daha geniş bir kesime ulaşması hedefleniyor.

Hamster Kombat, yaptığı dağıtım ile tepki çekerken bir de üstüne 10 milyar olan HMSTR token arzını 100 milyara çıkaracağını açıklaması kullanıcıları daha da kızdırdı.

Ekonomistler ve uzmanlar Türkiye'de yasal bir zeminde yer almayan Hamster Kombat ve benzeri oyunlarının oynanması tavsiye etmezken, dolandırıcılık ihtimalinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtiyor.