ATM’den para çekecekler dikkat! Artık bu belge zorunlu olacak

Hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarının son günlerde artması nedeniyle bankalar yeni bir sistem geliştirdi. Artık bankalar kullanıcıların güvenliğini sağlamak için daha fazla koruma sağlayacak.

Her yerde olan ATM'ler para çekme ve yatırma işlemini kolaylaştırırken beraberinde dolandırıcılık ihtimalini de artırdı. ATM'leri tercih eden kullanıcılar, şifre güvenliği, gasp ve kapkaç gibi risklerle karşı karşıyalar. Bankalar güvenlik sistemlerini geliştirerek ATM kullanımını daha da güvenilir hale getirmek için kolları sıvadığını belirtti. Bankacılıkta artık yeni dönem başladığı belirtildi. Bir çok banka, müşterileri için ATM'ye özel sigorta paketi geliştirdiğini duyurdu. Bu paketler, ATM çevresinde meydana gelen gasp ve kapkaç olaylarının yanı sıra, kartların kopyalanması gibi durumların da önüne geçeceğini aktardı.

ARTIK HERKESTEN BU BELGE İSTENECEK

Vatandaşların kimlik güvenliğini ön planda tutan özel sigorta ürünleri, kimlik bilgilerinin çalınması veya kaybolması sonucu oluşan dolandırıcılık işlemlerini de güvence altına alacak.

HANGİ BANKAYI KULLANIRSANIZ KULLANIN!

Bankalar, bu sigorta kapsamına sadece kendi kartlarını değil, müşterilerin sahip olduğu diğer banka kartlarını da dahil ettiğini duyurdu. Bu düzenleme kapsamında bankalar, ATM'den para çekerken vatandaşlardan bu belgeyi de yanlarında bulundurmalarını isteyecek.