Atletizmde bu rezaleti de gördük! Yaşı küçük diye madalyası verilmedi

10 yaşındaki çocuğun parasını aldılar yarışa kayıt ettiler, yarıştırdılar, yarışı kazanınca 18 yaşından küçüksün dediler madalya ödülünü vermediler...

Antalya Kaş’taki maratonda 10 yaşındaki lisanslı atlet Öykü Zeynep’in 1200 lirasını alıp kaydını yaptılar. Yarışta ikinci gelince, ‘18 yaşından küçüksün’ deyip, kızın ödülünü vermediler.

Öykü Zeynep Çankaya hafta sonu anne babasıyla yaşadığı Bodrum’dan yarı maratona katılmak için Kaş’a gitti. Organizasyona parasını ödeyip, kaydını yaptırdı.

Adı resmi yarış listesinde yer aldı. Zeynep, 160 kişinin katıldığı 6 kilometrelik parkuru kadınlarda ikinci olarak bitirmeyi başardı. Ancak ödül töreninde adı anonslanmasına rağmen kürsüye çıkamadı.

Zeynep’in ailesi ve antrenörü Fatma Özkan yarışmanın organizatörü Polat Dede ile görüştü. Dede; “Yarışabilir ama 18 yaşından küçük olduğu için yönetmeliğe göre madalya vermiyoruz, kürsüye çıkamaz, gidin istediğiniz yere şikayet edin” dedi.

Anne Meryem Çankaya “Ödüllendireceklerine cezalandırıyorlar. Bir sporcu kolay yetişmiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.