Aslanlar üzere

Cimbom, Kadıköy'de 60 dakikada 3 gol attı, 3 puanı almayı başardı. Galatasaray, Fenerbahçe önünde, art geriye golleri sıraladı, galibiyete güle oynaya ulaştı. Lucas Torreira, birinci golün mimarı olurken 3. golde de asisti yaptı. Dries Mertens ve Gabriel Sara usta işi golleriyle yıldızlaştı.

Kadıköy'deki derbide Galatasaray 60 dakikada attığı 3 golle 3 puana uzandı. 20'de gelen birinci golde Lucas Torreira'nın ceza alanı dışından gelişine şutu, kaleci Dominik Livakovic'i adeta yanılgıya zorladı. Hırvat eldivenin sırtına çarpan top ağlara gitti. Yalnızca 8 dakika sonra 28'de bu defa Osimhen'in enfes göğüs pasında Dries Mertens kale önüne çok âlâ koştu, aşırtma şutunda Livakovic'i mağlup ederek skoru 2-0'a getirmeyi başardı.

TAÇTAN GOL

İkinci yarıda Fenerbahçe istekli başlasa da Galatasaray, 59'da Gabriel Sara ile farkı 3'e çıkardı. Sarı-kırmızılı grubun taçtan başlayan atağında Brezilyalı yıldız Sara ceza alanında çok yeterli girdi, sol ayağıyla düzgün ve sert bir şut çıkararak tabelayı 3-0'a getirdi, Kadıköy'de adeta buz kesti. Birinci golün mimarı Lucas Torreira, Sara'nın golünde asisti yaparak bir sefer daha öne çıktı. Konut sahibi Fenerbahçe'de ise Edin Dzeko'nun penaltısı yetmedi.