Askerlik yeri sorgulama | Kasım celbi ne vakit açıklanacak?

Askerlik misyonunu tamamlamak isteyen vatandaşlar, Ulusal Savunma Bakanlığı'nın paylaşacağı Kasım celbi için beklemeye koyuldu. Tercih sürecinin 31 Ağutos'ta sona erdiği süreçte yükümlüler, arama motorlarında 'MSB Kasım celbi ne vakit, saat kaçta açıklanacak?' sorusunun karşılığını araştırıyor. Tüm ayrıntılar ve 2023 askerlik yeri sorgulama ekranı haberimizde...

Askerlik yerini öğrenmek isteyen yükümlüler, Ulusal Savunma Bakanlığı'nın yapacağı açıklamayı heyecanla bekliyor. 31 Ağustos'ta tercih sürecinin tamamlanmasının akabinde 2023 Kasım ayı celbinin açıklanacağı tarihi araştıran vatandaşlar, arama motorlarında ' MSB Kasım celbi ne vakit, saat kaçta açıklanacak?' sorgulaması yapıyor. İşte ayrıntılar...

MSB KASIM CELBİ NE VAKİT, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Kasım ayı seçim ve sınıflandırma sonuçları 27 Ekim 2023 tarihinde adaylarla paylaşılacak. Askerlik yerlerinin açıklanması durumunda sorgulama e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

2023 ASKERLİK YERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği ortası temel alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik evrakları ile PTT şubelerinden yahut PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

2023 KASIM AYI SEVK TARİHLERİ

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup): 09 Kasım 2023

Er (2'nci Grup): 07 Aralık 2023

Er (3'üncü Grup): 11 Ocak 2024

ASKERLİK YERİ NASIL SORGULANIR?

Bedelli askerlik ve askerlik celp tarihleri ve yerlerini öğrenmek isteyen er adayları e-Devlet'e ferdî şifreleriyle girip Ulusal Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgileri görüntüleyebilecek.

e-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

1. ADIM

e-Devlet sistemine girdikten sonra hizmetler kısmına tıklayın.

2. ADIM

Sayfanın üst kısmında yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa periyot askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun periyot askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' tabirini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

3. ADIM

Linkin tıklanmasının akabinde karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolay kolay öğrenebilecek.