Aşırı sağcı siyasetçi ilginç vaat: Herkese kubotan dağıtacağım

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partili (AfD) siyasetçi Lena Kotre, Brandenburg eyalet seçimlerinde seçmenleri için ilginç bir vaatte bulundu. Kotre, seçmenlerine kendilerini savunmaları için bazı ülkelerde silah kategorisine alınan "kubotan" dağıtacağını söyledi.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partili (AfD) siyasetçi Lena Kotre, siyaset sahnesinin gördüğü en ilginç vaatlerinden birine imza attı. Kotre, Brandenburg eyalet seçimlerinde bazı ülkelerde silah kategorisine alınan "kubotan" adı verilen dağıtacağını söyledi

Lena Kotre, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, seçmenlerine kendilerini koruma amaçlı kalem görünümlü metal bir savunma aleti olan "kubotan" hediye edeceğini bildirdi. 


"SALDIRILARA KARŞI ÇÖZÜM BENDE"

Eyalet meclisi seçiminde yarışan Kotre, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Her gün bıçaklı saldırılar ve kavgalar duyuyoruz. Hükümetin ne yapmamız gerektiğini söylediğini hatırlıyor musunuz? Kusmak zorundaymışız gibi davranmalı, şarkı söylemeli, alkışlamalı veya tıbbi bir acil durumunuz varmış gibi davranmalıymışız. Hepsi saçmalık. Çözüm bende. Kubotan ile mücadele edebilirisiniz. Etkinliklerime katılıp bundan bir tane alın ve kendinizi savunmaya hazır olun." 

BAZI ÜLKELERDE SİLAH SAYILIYOR

Avustralya, Kanada, İsviçre gibi bazı ülkelerde silah kategorisine sokulan "kubotan", Almanya'da henüz aynı kategoride bulunmuyor. 

Tükenmez kaleme benzeyen yaklaşık 13 santimetre uzunluğunda sert metal çubuk olan "kubotan"ın yuvarlak bir ucu bulunuyor. 

"Kubotan", vücuttaki basınç ve sinir noktalarına vurarak karşı tarafı etkisiz hale getirmek amacıyla kullanılabiliyor.