Anne ve babasını öldürdükten sonra cesetleriyle 4 yıl aynı evde yaşayan kadın, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Kadın, yakalandığında “Neşelen, en azından kötü adamı yakaladın" dedi

T24 Dış Haberler

Britanya'da anne ve babasını öldüren ve dört yıl boyunca cesetleriyle yaşayan bir kadın, en az 36 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Savcı Lisa Wilding KC'nin Chelmsford Kraliyet Mahkemesi'ne verdiği bilgiye göre, 36 yaşındaki Virginia McCullough, 70 yaşındaki babası John McCullough'u ezip alkollü içeceklerine koyduğu reçeteli ilaçlarla zehirledi. Ertesi gün de 71 yaşındaki annesi Lois McCullough'u öldürdü. Avukat, McCullough'un “annesini bir çekiçle dövdüğünü ve bu amaçla satın aldığı bir mutfak bıçağıyla göğsünden defalarca bıçakladığını” söyledi.

Her iki cinayet de Haziran 2019'da çiftin Great Baddow, Essex'teki evinde işlendi ve sanık sonraki dört yıl boyunca ebeveynlerinin cesetleriyle birlikte yaşamaya devam etti. 

Babası öğretim görevlisiydi

Wilding, Chelmsford Kraliyet Mahkemesi'ne verdiği ifadede, McCullough'un Anglia Ruskin Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan babası için “derme çatma bir mezar inşa ettiğini” söyledi.

“Dikdörtgen şeklindeki mezar” Bay McCullough'un yatak odası ve çalışma odası olan bir odada bulundu ve üst üste yığılmış duvar bloklarından oluşuyordu. Wilding, mezarın “çok sayıda battaniye ile örtülü olduğunu ve üzerinde bir dizi resim ve tablo bulunduğunu” söyledi.

Avukat, “Annesinin cesedini bir uyku tulumuna sararak, evin en üst katındaki yatak odasında bir gardırobun içine gizledi” dedi.

"Neşelen, en azından kötü adamı yakaladın"

Cinayetler, ailesinin pratisyen hekimlerinin kaçırılan randevularla ilgili endişelerini dile getirmesi ve polisin 15 Eylül 2023'te eve zorla girmesiyle ortaya çıktı.

Tutuklamanın kamera kayıtları, polisin McCullough ile bir koridorda karşılaşmadan önce eve zorla girdiğini ve McCullough'un suçlarını itiraf ettiğini gösteriyor. McCullough, memurlara “Bunun eninde sonunda başıma geleceğini biliyordum. Cezamı çekmem uygun olur" dedi ve“Neşelen, en azından kötü adamı yakaladın" diye ekledi. 

Cinayetleri nasıl işlediğini anlattı

McCullough tutuklanmasının ardından gözaltındaki memurlara anne ve babasını nasıl öldürdüğünü ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Memurlara cinayet silahının nerede olduğunu söylerken, annesini bıçaklamak için kullandığı bıçağın merdivenlerin altında olduğunu itiraf etti ve “Üzerinde hala kan olacak, paslanmış ama üzerinde hala kan izleri olacak” dedi.

Wilding, sanığın “Mart 2019'dan beri anne ve babasını öldürmeyi düşündüğünü ve bunun için plan yaptığını” ve uzun yıllardır çalışmadığını söyledi.

Savcı, sanığın “çevrimiçi kumar oynadığını” ve 1 Haziran 2018 ile 14 Eylül 2023 tarihleri arasında kumarla ilgili işlemlerde 21 bin pounddan fazla harcadığını söyledi.

Maaşlarını almaya devam etmiş

Wilding, McCullough'un, ölümlerinden sonra ebeveynlerinin adına ödenmeye devam eden “emekli maaşlarından yararlanmaya devam etmesini sağlamak için düzenlemeler yaptığını” söyledi.

Savcı, McCullough'un 18 Haziran 2019 ile 15 Eylül 2023 tarihleri arasında devlet emekli maaşından 60 bin pounda yakın ve McCullough'un öğretmen emekli maaşından 76 bin pound “yararlandığını” söyledi.

Yargıç Justice Johnson, McCullough'un “büyük miktarda reçeteli ilaç” biriktirmesi ve Mayıs 2019'da bir bıçağın yanı sıra “tabletleri ezmek ve ayırmak için aletler” satın alması nedeniyle suçların “önemli ölçüde hem önceden tasarlama hem de planlama” içerdiğinden emin olduğunu söyledi.