Ancelotti’nin derbide Atletico Madrid’i yıkım planının başrolü Arda Güler! Real Madrid’de fırsat bir kez daha ayağına geldi


Geçen sezonu La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu ünvanlarıyla kapatan Real Madrid, yaz transfer döneminde Fransız yıldız Kylian Mbappe'yi kadrosuna katarak büyük bir sansasyon yaratmıştı.


MBAPPE DEPREMİ

Mbappe'nin, Real Madrid kariyer ise beklediği gibi başlamadı. Son haftalarda formunu yakalamaya başlayan Fransız önceki gün şok bir haberle gündeme bomba gibi düştü.


Real Madrid kulübünden yapılan yazılı açıklamada, La Liga'nın 7. haftasında oynanan Alaves maçında sakatlanarak oyundan çıkan Mbappe'nin bu sabah sağlık kontrolünden geçtiği ve sol bacak biceps femoris kaslarında sakatlık tespit edildiği duyuruldu.


2-3 HAFTA YOK

İspanyol kulübü, Fransız futbolcunun sakatlığıyla ilgili süre vermezken, İspanyol basını hafta sonu Atletico Madrid ile oynanacak Madrid derbisinde forma giyemeyecek Mbappe'nin sahalara dönüşünün 3 hafta süreceğini yazdı.


YENİ PLAN HAZIRLANIYOR

Pazar günü Atletico Madrid'le derbi maçına çıkacak olan eflatun-beyazlılarda Kylian Mbappe'nin sakatlığı tüm dengeleri bozdu. İspanyol basınında yer alan haberlere göre; 3 hafta sahalardan uzak kalması beklenen Fransız yıldızın yokluğunda Carlo Ancelotti, birkaç seçenek üzerinde duruyor.


ARDA GÜLER PLANI

Marca'nın haberine göre; Mbappe'nin sakatlığı sonrası Ancelotti'nin Arda Güler'e daha fazla süre verebilir. Ancelotti, Mbappe'nin yerine genç yıldızı Endrick ile derbiye başlayabilir. Bu durumda Rodrygo ve Endrick hücum hattının ilerisinde görev yapacak. Milli yıldız Arda Güler ise bu ikilinin arkasında yer alacak.


BİR SEÇENEK DAHA VAR

İkinci plan ise Real Madrid geçtiğimiz sezon kullandığı bir planı devreye sokması yönünde. Rodrygo ve Endrick'in arkasında Bellingham'ın yer aldığı dizilim ile İspanyol devi maça çıkabilir, bu durumda da Tchouameni ve Valverde'nin yanına orta sahaya bir isim daha eklenecek. Bu yeri de Arda Güler, Modric veya Camavinga'nın doldurması bekleniyor.