Altın yeni tarihi rekor seviyesini gördü: 2.740 dolar

ABD seçimleri, Ortadoğu'daki çatışmalara ilişkin belirsizlikler ve önde gelen merkez bankalarının faiz indirmesiyle başlayan yükselişini sürdürerek dün yeni bir tarihi zirveye ulaştı.

Yükselişini dün ast üste beşinci güne taşıyan altının ons fiyatı cuma günü 2,722.6 dolara kadar yükselmesinin ardından dün de yüzde 0,7’lik artışla 2,740.37 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Altının ons fiyatı daha sonra bu seviyeden bir miktar gerileyerek seansın büyük bölümünde 2,739.50'nin altında işlem gördü.

Küresel piyasalarda ABD'de başkanlık seçimlerini Trump'ın kazanabileceği fiyatlanmaya başlarken, izleyeceği vergi ve ticaret politikalarının enflasyonist olacağı, dolayısıyla ABD'de faizlerin yüksek seyredeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar, Trump'ın dış ticaret politikalarının da diğer para birimleri üzerinde baskı yaratacağını öngörüyorlar. Yatırımcılar ABD'de seçimleri Trump'ın kazanması halinde izleyeceği enflasyonist politikaların faizi yüksek tutacağını ve diğer ülke para birimlerinin değer kaybedeceğini fiyatlıyorlar.