Alperen Şengün ile Houston Rockets arasında tarihi anlaşma! Kontrat görüşmelerinde mutlu son…

Alperen Şengün'ün kontrat durumu, gerçekleşen görüşmelerin olumlu neticelendirilmesi ile netlik kazandı. Milli yıldızımız, çaylak kontratının son senesine girerken takımıyla 5 yıllık yeni bir anlaşma sağladı.

SON ANLARDA GELDİ

Houston Rockets'ın çaylak kontratlarının son senesine gelen Jalen Green ve Alperen Şengün konusunda izleyeceği yol merak ediliyordu. Jalen Green'in çaylak kontratını uzatmak adına 3 yıl için 106 milyon dolarlık bir anlaşma sağlayan Houston Rockets, Alperen Şengün için görüşmelerine hız vermişti. Alperen Şengün'ün menajeri, ESPN'den Bobby Marks'a verdiği bilgide taraflar arasında anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Anlaşma, çayrak kontratının uzatılmasına imkan veren sürecin sonuna yakın bir şekilde gerçekleşti.

5 YIL İÇİN 185 MİLYON DOLAR!

Alperen Şengün, çaylak kontratını 5 yıllık yeni bir anlaşma ile uzattı. Milli yıldızımızın, bu sözleşme sürecinin son yılında oyuncu opsiyonu bulunuyor. Houston Rockets, Alperen Şengün ile 5 yıl 185 milyon dolarlık dev bir anlaşmaya imza atmak adına anlaşma sağladı. Alperen Şengün'ün dev kontratı, hem basketbol hem de spor tarihimiz adına büyük anlam taşıyan bir değere sahip.

LUKA DONCIC VE TRAE YOUNG'DAN SONRA BİR İLK

Alperen Şengün'ün yeni sözleşmesi, sadece Türk basketbol tarihi adına değil NBA'de de önemli bir değer taşımakta. Yeni anlaşmasıyla Alperen Şengün, Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra bir ilke imza attı. Milli yıldızımız, Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra çaylak kontratına oyuncu opsiyonu içeren 5 yıllık bir uzatma alan ilk NBA oyuncusu oldu.