ALES SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024 ALES sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik İşçi ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan ALES'in son oturumu 21 Nisan tarihinde yapıldı. Binlerce adayın birbiriyle yarıştığı imtihanın sonuçlar açıklandı. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesinden erişime açılan ALES sonuçları hakkında arama motorlarında sorgulanan 'ALES SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI'na ve 2024 ALES-1 sonuçları açıklandı mı, ne vakit, saat kaçta açıklanacak? sorularının karşılığına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALES SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI | ÖSYM tarafından 21 Nisan Pazar günü yapılan ALES/1 sonuçları için adayların heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden erişime açılan sonuçlar için arama motorlarında sorgulanan 'ALES sonuç sorgulama ekranı 2024, ÖSYM ALES-1 sonuç görüntüleme' başlıklarını sizler için derledik. İşte ayrıntılar...

2024 ALES SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2024 ALES-1 SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'nin resmi sitesinde, 21 Nisan 2024 Pazar günü düzenlenen ALES-1 imtihanının sonuçları, 8 Mayıs günü adayların erişimine açıldı. Sonuçlarda, adayların imtihanın kısımlarına ilişkin hakikat ve yanlış yanıt sayıları, ALES puanları ve bu puanlara nazaran muvaffakiyet sıraları yer alıyor.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ALES'ten alınan puan, imtihan sonuçları açıklandığı günden itibaren 5 yıl müddet ile geçerli olacak. Yani adaylar ALES imtihanından aldıkları puan ile 5 yıl boyunca tercih yapabilecekler.

2024 ALES SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN