ALES son müracaat ne vakit? | ALES/2 müracaatları ne vakit, nasıl yapılır? – ÖSYM ALES MÜRACAAT EKRANI 2024

Lisansüstü eğitim almak isteyen adaylar için ALES müracaatları devam ediyor. ALES son müracaat ne vakit? sorusunun cevabı araştırılırken doktora öğrencileri ve akademisyenler de imtihan puanını güncellemek gayesiyle imtihana dair sorgular yapıyor. Türkçe, Matematik ve sayısal ile sözel mantık sorularından oluşan imtihana her yıl çok sayıda aday giriyor. Pekala, ALES/2 müracaatları ne vakit, nasıl yapılır? ÖSYM ALES müracaat erkanı ve yeni bilgiler haberimizde...

ALES-2 MÜRACAAT EKRANI 2024 | ÖSYM tarafından lisansüstü eğitim almak isteyenlerin tabi tutulduğu 2024 ALES-2 sınavı için müracaatlar başladı. Yüksek Lisans ve Doktora adaylarının müracaat yaptığı imtihanla ilgili araştırmalar da sürat kazandı. Ales-2 nasıl başvurulur? Müracaat fiyatı ne kadar, hangi bankalara yatılır? soruları, en çok sorgulanan bahisler ortasında yerini alırken ALES-2 müracaat ekranı ve tüm merak edilenleri haberimizde derledik.

2024/ALES-2 NASIL BAŞVURULUR?

ÖSYM tarafından yayımlanan ALES müracaat kılavuzuna nazaran, adaylar, müracaatlarını elektronik ortamda ÖSYM Müracaat Merkezleri aracılığıyla yahut kişisel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yahut ÖSYM Aday Süreçleri Taşınabilir uygulamasından yapabileceklerdir.

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

ALES-2 MÜRACAAT FİYATI NE KADAR?

Başvuruları 3 - 12 Haziran tarihleri ortasında alınacak olan ALES 2, 28 Temmuz'da yapılacak. ALES sınavı fiyatı 490 TL olarak belirlendi.

ALES-2 MÜRACAAT FİYATI HANGİ BANKALARA YATILIR?

ÖSYM'nin internet sayfasında eİŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak adaylar

ile banka ATM'leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için saat 23.59'da sona erecektir.

ÖSYM 2024/ALES-2 MÜRACAAT FİYATI YATIRMAK İÇİN TIKLAYIN

3 Haziran Cuma günü başlayan imtihan müracaatları, 12 Mart Çarşamba gününe kadar devam edecektir.