Al Pacino, sevişme sahnelerinde oynamaktan hoşlanmadığını açıkladı

Pacino, Sea of Love için Ellen Barkin'le bir sevişme sahnesi çekme deneyimini anlattı

T24 Dış Haberler

Ekranları her zaman yakıp kavuran Al Pacino, son anı kitabı Sonny Boy'da 1989 yapımı neo-noir filmi Sea of Love için Ellen Barkin'le bir sevişme sahnesi çekme deneyimini anlattı. 

“Genelde sevişme sahneleri çeken biri değilim” diye yazan Al Pacino, ”ve diğer pek çok oyuncunun da bunu yapmaktan hoşlandığını sanmıyorum. Bir tür porno sınırına dönüşebiliyor" ifadelerini kullandı. 

“Başka filmlerde de romantik başroller oynamış olmama rağmen Sea of Love, Ellen Barkin'in beni duvara yasladığı ve iki karakterimiz sevişmeye başlamadan önce üstümü aradığı uzun, yavaş bir seks sahnesiyle ünlendi" diyen Al Pacino, yönetmen Harold Becker'ın “sahnenin koreografisini zekice yaptığını” hatırlasa da çekimi pek de parlak bulmadığını yazdı. 

Pacino sözlerine şöyle devam etti: 

"Artık Elizabeth Taylor ve Montgomery Clift'in çıplak vücutlarını hiç göstermeden tüm seyirciyi koltuklarında bayılttığı A Place in the Sun gibi filmlerin çağında olmadığımızdan yakınmamın boşuna olduğunun farkındayım"

Sea of Love, New Yorklu bir cinayet masası dedektifinin (Pacino) yerel bir gazetenin “yalnız kalpler” köşesine ilan veren iki adamın soğukkanlı katilini arayışını anlatıyor. Barkin, aynı zamanda Pacino'nun sevgilisi olan ve tehlikeli derecede erotik bir kedi-fare oyununa yol açan baş şüpheliyi canlandırıyor.

Film büyük bir başarı kazanarak 19 milyon dolarlık bütçeyle 100 milyon doların üzerinde bir hasılat elde etti ve Al Pacino'ya 1983 yapımı Scarface'ten bu yana eleştirmenlerden aldığı en olumlu notları kazandırdı. Pacino'nun ifadesiyle, film onu “parasızlıktan yeniden paraya kavuşturdu".