Aktör Dwayne Johnson’ın balmumu heykeline ırkçılık eleştirisi

"The Rock" lakaplı ünlü aktör Dwayne Johnson'ın balmumu heykeli, aldığı tepkilerden ötürü düzeltilecek.

Eski profesyonel güreşçi ve aktör Dwayne Johnson’ın (51), balmumu figürü, 16 Ekim 2023’te Fransa’nın başkenti Paris’teki Musee Grevin’de tanıtılmıştı.

Ancak Fransa’nın Paris kentinde ünlü kişilerin balmumu figürleri konusunda uzmanlaşmış bir müze olan Musée Grévin, Johnson’ın rengini “normal haline göre daha beyaz” yapmakla suçlandı.

Johnson’ın kendisi gibi güreşçi merhum babası Rocky Johnson, Black Nova Scotian kökenli ve annesi Ata Maivia da Samoalı.


Ünlü aktörün heykeli, “normal haline göre daha beyaz” bulundu…

Eleştirilere dahil olan ünlü oyuncu, sosyal medyada şunları paylaştı: “Ekibimin Fransa’daki Grevin Müzesi’ndeki arkadaşlarımıza ulaşmasını sağlayacağız, böylece balmumu figürümü bazı önemli ayrıntılar ve iyileştirmelerle ‘güncellemeye’ çalışabiliriz. Ten rengimden başlayarak…”

Musée Grévin’in Instagram hesabı da pazartesi günü bir paylaşım yaptı ve balmumu heykelinin “devam eden bir çalışma” olduğunu belirtti.

Müzenin sitesinde yer alan balmumu figürle ilgili bilgide de, “Grévin Ödülleri’nin ilk edisyonunda Dwayne Johnson seçildikten sonra heykeltıraş Stéphane Barret, gerçeğe olabildiğince yakın bir heykel yaratmak için yıldızın kendisi olmadan fotoğraf ve videolara güvenmek zorunda kaldı.” ifadesi yer alıyor.