AKP’li Mehmet Metiner’den çok tartışılacak sözler: Hükümetin Öcalan ile görüşmesinde sakınca bulmam

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, PKK lideri Abdullah Öcalan ile hükümetin görüşmesinde "hiçbir sakınca bulmadığını" söyledi.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, PKK lideri Abdullah Öcalan ile hükümetin görüşmesine dair bir sakınca görmediğini belirtti. Metiner, Euronews'e verdiği röportajda, Öcalan'ın özellikle Suriye'nin kuzeyindeki PYD'ye yönelik eleştirilerini dile getirmesini faydalı bulacağını söyledi. Ayrıca, DEM Partisi'nin ABD ve İsrail yerine Filistin ve Türkiye'nin yanında konumlanmasını anlamlı bulduğunu ifade etti.

Metiner, PKK'nın silah bırakmasında Öcalan'ın etkili olabileceğine inanmadığını, çünkü Kandil’de bu yaklaşımın bir karşılığının olmadığını belirtti. PKK'nın ABD ve İsrail'in kontrolü altında olduğunu savunan Metiner, silah bıraktırma odaklı bir sürecin başlatılmasının doğru olmayacağını ve bunun Türkiye'ye zarar vereceğini düşündüğünü ifade etti. Metiner, sadece PKK'ya silah bıraktırma amacına dayalı bir sürecin siyasal iklim oluşmadan başlamasının Türkiye'yi olumsuz etkileyebileceğini belirtti.