AKP’li belediyeden Burger King reklamlı su faturası

İsrail'in Filistinlilere saldırıları hız kesmeden devam ederken Türkiye'deki İslami kesimlerden boykot çağrıları yükseliyor. Çağrılardan Burger King de payını alıyor. Ancak AKP'li Rize Belediyesi'nin su faturalarına Burger King reklamı alması bir çelişki olarak görülüp büyük tepki aldı

Rize'de, AKP'li belediyenin su faturalarında Burger King reklamının yer alması, kamuoyunda tepki çekti. İsrail'e verdiği destek nedeniyle eleştirilen Burger King'in açılışına AKP'li yöneticilerin katılması sonrası bu reklamın faturalarda görünmesi, parti içinde de tartışmalara neden oldu. Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e seslenerek, bu durumu eleştirdi ve bir açıklama talep etti.

Rize Belediyesi ise yaptığı açıklamada, su faturalarındaki reklamın geçmiş yıllarda alınan bir ihale sonucunda yapıldığını belirtti. Ancak İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarının ardından, Burger King ile olan reklam iş birliğine son verildiğini ve yerine Rize Belediyesi’nin ürettiği Rize Çaydalı Mangal Kömürü reklamlarının kullanıldığını açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, bu konunun son dönemde kötü niyetli şekilde kullanıldığı ve eleştirilerin asılsız olduğu vurgulandı.