AKP’li belediye iki yıllık araç kiralamaya 290 milyon ödeyecek

Şanlıurfa’nın AKP’li Eyyübiye Belediyesi, 5 Eylül’de çöp toplama taşıma işi için ‘araç kiralama’ hizmet alım işi ihalesi yaptı. İhaleyi Öner Nakliye Turizm Şirketi aldı. 79 aracı kiralayan belediye, şirkete 2 yıllığına kiralanan araçlar için 290 milyon ödeme yapacak.

Ülkedeki yüksek enflasyondan dolayı geçinmekte zorluk çeken vatandaş iktidarın başlattığı tasarruf tedbirlerinden dolayı zor günlerden geçerken bu tedbirlere uyması gereken belediyeler ise bol keseden harcamalara devam ediyor.

Tasarruf kapsamında yeni araç alımları ve kiralamaya da kısıtlama getirilmesine rağmen 649 milyon borcu olan AKP’li Eyyübiye Belediyesi, çöp toplama taşıma işi için araç kiraladığı araçlara milyonlar ödeyecek.

BELEDİYE 2 YILLIK KİRALAMAYA 290 MİLYON ÖDENECEK

AKP’li Eyyübiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde çöp toplama ve taşıma işi için 5 Eylül’de araç kiralama hizmet alım ihalesi yaptı.

Yaklaşık maliyeti 370 milyon 840 bin TL olan ihaleye 12 teklif olmasına rağmen teklifi geçerli olan sadece bir firma oldu. İhale, 290 milyon 16 bin TL’ye Öner Nakliye Turizm İnşaat Otomotiv Temizlik Sanayi Limited Şirketine verildi.

Kiralanan 72 aracın kiralama süresinin 24 ay olduğu sözleşmenin ise 1 Eylül’de imzalandığı öğrenildi.

“PARAMIZ OLSAYDI SATIN ALIRDIK”

Nakit paraları olmadığı için kiralama yöntemine gittiklerini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Araçları satın alabilmemiz için nakit paramız olması gerekiyor. Nakit paramız olduğu zaman alma kısmı avantajlı. Lakin şuanda faiz oranlarını biliyorsunuz. Eğer biz krediyle araçları almış olsaydık muhtemelen 500 milyonun üzerinde bir maliyeti olacaktı bize. 290 milyonluk bedelin hepsi araç değil içinde yakıtta var yaklaşık 5-6 milyonu yakıt. Kiralama işimiz tasarruflu tedbirlerine takılmıyor. Fiyatlara bakarsınız Türkiye’nin en uygun teklifinin atıldığını görüyorsunuz. Ben ihale işlerine çok girmem bizim Destek Hizmetleri Müdürlüğü yapıyor. Temizlik belediyelerin olmazsa olmaz kalemidir. Biz burada birgün dahi geç kalırsak olmuyor. Gönül arzu ederdi ki paramız olsaydı satın alsaydık kendi araçlarımızı kullanmış olacaktık” ifadelerini kullandı.