AKP’li belediye güreş turnuvasını acil iş olarak gördü

Malatya'da depremin izleri silinmemişken AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin güreş turnuvası organizasyonu için ihale yaptığı öğrenildi. Belediye "19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreş Turnuvası" için yaptığı ihaleyi yine kendi şirketi olan Yeşilyurt İŞGEM teknoloji İş Geliştirme Şirketi'ne verdi.

Afet, savaş, salgın hastalık ve özellikli işlerde kullanılabilen pazarlık yöntemi AKP’li belediyelerde keyfi işlerde dahi kullanılmaya devam ediyor. 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve 35 bin binanın ağır hasar aldığı Malatya’da, AKP’li belediyeler aciliyeti olmayan işlerde dahi pazarlık usulü ihaleler yapıyor.

Malatya’nın en büyük ilçesi olan ve AKP’li Başkan İlhan Geçit tarafından yönetilen Yeşilyurt Belediyesi güreş turnuvası için pazarlık usulüyle ihale yaptığı ortaya çıktı.

Malatya’nın AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’ne bağlı Mali Hizmetler Müdürlüğü 23 Eylül’de “19 Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreş Turnuvası” hizmet alım işi ihalesi yaptı. Pazarlık usulüyle yapılan ve yaklaşık maliyeti 838 bin 666 TL olan ihale 785 bin TL’ye belediyenin şirketi olan Yeşilyurt İşgem Teknoloji İş Geliştirme Girişim Hizmetlerine verildi.

REKLAM MALZEMESİ İŞİNİ DE PAZARLIK USULÜYLE YAPMIŞTI

Yeşilyurt Belediyesi daha önce de yaklaşık maliyeti 2 milyon 19 bin 917 TL olan ‘Reklam malzemeleri ve baskılı ürün’ alımı ihalesini 21/F(pazarlık) usulüyle yapmış o ihaleyi de iştiraki olan Yeşilyurt İŞGEM Teknoloji İş Geliştirme Girişim Hizmetleri Şirketine 1 milyon 747 bin 750 TL bedelle vermişti.