AKP kurucusu Hüseyin Çelik’ten Numan Kurtulmuş’a: Arkadaşlarını satarak AKP’ye yamanmış; ayar verildi, sonra çark!

AKP kurucusu Hüseyin Çelik'ten Numan Kurtulmuş'a: Arkadaşlarını satarak AKP'ye yamanmış; ayar verildi, sonra çark!

T24 Haber Merkezi

AKP kurucusu, eski Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili sözleri tartışma yaratan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki göstererek, "Kendisi 3. madde tartışması başlattı. Ayar verildi, sonra çark" ifadelerini kullandı. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili "Devletin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü’ tabiri doğrudur ama bu perspektiften baktığınızda değiştirilmesi gerekir çünkü devletin, ülkesi olmaz. Devletin, milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin, devleti ve ülkesi ile bölünmez bütünlüğü’ şeklinde değiştirilmelidir" sözleri, tartışma yaratmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız" derken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ise "Türkiye (Cumhuriyeti) Devletinin 'ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' hükmü hem semantik olarak hem de anayasal teori açısından çok doğru bir ifadedir. Tartışmaya açılması hem yersizdir hem de sorunludur" ifadelerini kullanmıştı. Kurtulmuş, tepkiler üzerine sözlerine açıklık getirmiş ve "İlk dört madde ile ilgili tartışma söz konusu değil. 3. Madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur" açıklamasında bulunmuştu.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa’nın 3. maddesini hedef aldı

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a Anayasa tepkisi: Cumhuriyet'in temel taşlarına uzanan elleri kırarız!

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan, Meclis Başkanı Kurtulmuş'un "3. maddede değişiklik" çıkışına yanıt: Yersizdir ve sorunlu

TIKLAYIN - Anayasa’nın 3. maddesine ilişkin sözleri tepki çekmişti, Kurtulmuş'tan açıklama: Bir tartışma varmış gibi göstermek algı operasyonudur

"Ayar verildi, sonra çark"

Anayasa'nın 3. maddesiyle ilgili tartışmalara son olarak AKP kurucusu ve eski bakanlardan Hüseyin Çelik de katıldı. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kurtulmuş'un geri adım atmasına tepki göstererek, sert ifadeler kullandı. 

Hüseyin Çelik, şunları kaydetti:

"TBMM, hiçbir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı. Has Parti başkanı iken Ak Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak Ak Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3.Madde tartışması başlattı.Ayar verildi! Sonra ÇARK!"