AKP hükümeti biraz da itibardan tasarruf etsin

17 bin kişinin çalıştığı dev bir tesisin daha sıkı korunması gerektiği belirtilirken CHP’li Yavuzyılmaz, “Stratejik tesislerde güvenliğe daha çok önem verilsin” dedi.

TUSAŞ’a düzenlenen saldırıda güvenlik zafiyeti olduğu konusunda fikir birliği var. TUSAŞ’ta inceleme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, “Güvenlik zafiyeti var. Bu iktidar biraz da itibardan tasarruf etsin, stratejik tesislerde güvenliğe daha çok önem versin’’ dedi ve SÖZCÜ’ye şunları söyledi:


“Ülkenin başkentinde bu derece önemli olan bir tesis 2 teröristin kolay eylem alanı olmamalıydı. Teröristler şehit ettikleri taksicinin cansız bedeni ve uzun namlulu silahlarla Jandarma kontrol noktasını aşıyor, nizamiyeye kadar gelip eylem yapıyor. Ticari taksinin diğer araçlardan daha sıkı kontrol edilmesi gerekir. Bu olayda güvenlik zafiyeti olduğu kesin.” 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise “Stratejik tesisler bu kadar kolay hedef olmamalı. Hani terörün kökü kazınmış, şehirlerde terörist kalmamıştı. Dağlarda da birkaç yüz terörist vardı. Onların da ayakkabı numarasına kadar biliyordunuz’’ açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de “TUSAŞ ve benzeri kurumların özel şirketler tarafından korunması akıl dışıdır. Teröristler, Suriye sınırından rahatça girip Ankara’ya kadar gelmişler. Hani sınır namustu, son derece sıkı korunuyordu’’ dedi.

Güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ da “Bölgeye yaklaşırken hız azaltan engeller konulmalı ve ayrıca plaka tanıma sistemi de şart” dedi.