Ailesini öldürüp, yıllarca cesetleriyle yaşadı

Anne ve babasını öldürüp yıllarca cesetleriyle birlikte yaşayan kadına müebbet hapis cezası verildi.

İngiltere’nin Essex bölgesinde yaşayan Virginia McCullough, anne ve babasını korkunç bir şekilde öldürdü.

36 yaşındaki kadın, ilk olarak 70 yaşındaki babası John McCullough’ı verdiği ilaçlarla zehirledi. Kadın daha sonra 71 yaşındaki annesi Lois McCullough'u dövüp bıçakladı. İki cinayet de 2019 yılının haziran ayında işlendi.

Virginia McCullough, yaklaşık dört yıl boyunca evde ailesinin cesetleriyle yaşadı. Yakalanana kadar geçen sürede kadın, akrabalarına da dahil olmak üzere ebeveynlerinin nerede olduğu konusunda ısrarla yalan söyledi.

Virginia McCullough, anne ve babasının doktorlarının gelinmeyen randevulardan endişelenmesi üzerine yapılan şikayet sonrası yakalandı.

EV YAPIMI TÜRBE

Polis, 15 Eylül 2023’te McCullough’ın evine zorla girerek cesetleri buldu. Evde babanın cesedi için “birkaç battaniyeyle örtülü ve üstüne bir dizi resim ve tablo yerleştirilmiş, derme çatma bir mezar inşa edilmiş olduğu” görüldü. Mahkeme bunu "ev yapımı bir türbe" olarak nitelerken annenin cesedi de bir uyku tulumuna sarılı halde gardıropta bulundu.


4 YIL BOYUNCA MAAŞLARINI ÇEKMİŞ

Kadın daha sonra yaptıklarını itiraf ederek “Mart 2019'dan beri anne ve babasını öldürmeyi düşündüğünü ve bunu planladığını” söyledi.

İşsiz ve kumar bağımlılığı olduğu belirtilen kadın, anne ve babasının ölümünden sonra 'kendisinin adına ödenen emeklilik maaşlarından yararlanmaya devam etmek için düzenlemeler yaptığını' söyledi.

Savcı, 18 Haziran 2019 ile 15 Eylül 2023 tarihleri arasında McCullough’ın 135 bin sterlin (yaklaşık 6 milyon Türk Lirası) kadar emeklilik maaşından yaralandığını belirtti. Savcılık, kadının yıllar boyunca yaptığı harcamalarda lüks veya abartılı bir durum olmadığını belirtti. Öldürülen emeklilerin maaşının yine kumarda kaybedildiği tahmin ediliyor.

CEZASI BELLİ OLDU

Temmuz ayında iki cinayetten de suçlu bulunan McCullough’ın cezası belli oldu. Yargıç kadını en az 36 yıl olmak üzere müebbet hapis cezasına çarptırdı.