AİLE GENÇLİK FONU GİRİŞ EKRANI 2024 | 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu nasıl, nereden yapılır, kaideleri nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi müracaatları için Aile Gençlik Fonu web sitesini erişime açtı. Evlenmek isteyen gençler böylece müracaat yaparken tek tıkla kolaylıkla süreci başlatabilecek. Pekala, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu nasıl, nereden yapılır, koşulları nelerdir? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçen yıl hayata geçirilen 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi projesi, evlenmek isteyen gençlerin ağır ilgisiyle sürüyor. Gençlerin müracaat sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak maksadıyla, bakanlık düğmeye bastı. Aile Gençlik Fonu web sitesi ile ilgili araştırmalar sürat kazanırken "150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu nasıl, nereden yapılır, koşulları nelerdir?" sorularının cevaplarını ve ayrıntıları sizler için derledik.

AİLE GENÇLİK FONU WEB SİTESİ YAYINDA!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlenecek genç çiftler için 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi projesini geçtiğimiz yıl başlatarak büyük bir dayanak sundu. Müracaatların devam ettiği bu projede, genç çiftlerin süreci daha süratli ve kolay bir formda tamamlayabilmesi için Bakanlık, ailegenclikfonu.aile.gov.tr isimli internet sitesini devreye soktu.

Bu yeni platformda müracaat kılavuzları, duyurular ve rehberler üzere tüm bilgilere erişim sağlanırken, tıpkı vakitte genç çiftlerin mali planlamalarına yardımcı olacak eğitim içerikleri de sunuluyor. Müracaat süreci hakkında adım adım rehberlik eden site, evlenecek gençlere büyük kolaylık sağlıyor.

EVLİLİK KREDİSİ ALMA KURALLARI NELER?

Projeden yararlanmak isteyen çiftlerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, 18-29 yaş aralığında bulunmaları ve resmi nikâh tarihine 2 ila 6 ay kala müracaatta bulunmaları gerekiyor.

Bakanlık, genç çiftlerin daha kolay başvurabilmesi için gelir kaidelerini esnetti. Artık çiftlerin toplam gelirinin 2.3 taban fiyatı aşmaması kâfi olacak.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Başvurular, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi yahut e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Onaylanan müracaatlar için 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150.000 TL kredi imkanı sunulacak.