Ahmet Övgün Ercan ‘Bu bir intihar’ deyip Adana ve Mersin’i uyardı

Son günlerde Adana ve Mersin'de çalışmalar yapan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, burada çektiği yüksek katlı yapıların fotoğrafını yayınlayarak sosyal medya hesabından kritik uyarılar yaptı.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin ve Adana'da inşa edilen yapıları fotoğrafladı.

Bölgedeki çalışmalarına dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Ercan, bölgenin zemininin sulu ve gevşek olduğuna dikkati çekti. Söz konusu yapılaşma modeline son verilmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Ercan, bugüne dek bu tip yapılara nasıl izin verilebildiğine tepki gösterdi. "Mersin’deki bilimdışı gökdelenler; jeofiziğe, jeolojiye, depremlere meydan okuyor" dedi. 

Prof. Dr. Ercan, şu kareleri paylaşıp, uyarılarını sıraladı:


Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, şu kareleri paylaşıp uyarılarını sıraladı:

- Dün Mersin Viranşehir SOLİ POMPEİPOLİS antik kentinden deprem ile kırık izi araştırdım göremedim. Eski kent, Mersin değil uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabilir. Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli.


- Mersin ile Adana inşaatçıları, Çukurova’da deprem bilimi ile JEOFİZİK, statik gerçeklere aykırı, sulu, gevşek toprakta; sıfır mütemadi temel üzerine, yalıtımsız gökdelenler dikiyor. Bu yapılaşma suçuna kişi yaşamı, deprem için dur de! Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil.



- Türkiye’nin Bahaması Mersin’deki bilimdışı gökdelenler; jeofiziğe, jeolojiye, depremlere meydan okuyor. Ey! Yer-Yapı Denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına.


Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'ın sosyal medya paylaşımlarında yer verdiği bazı yapılar şöyle;