Adalet bakanından ‘yenidoğan çetesi’ açıklaması: Erdoğan talimat vermiş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'yi sarsan 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulundu. 47 kişinin gözaltına alındığı ve 22'sinin tutuklandığını belirten Tunç, soruşturmanın derinleştirildiğini vurguladı.

Bebek hastaları önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları belirtilen 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma hakkındaki son detayları paylaştı. 

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

CİMER ihbarıyla başlayan soruşturmanın bir yılı aşkın süredir devam ettiğini söyleyen Tunç, şu ana kadar 22'si tutuklu olmak üzere 47 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın derinleştirildiğini aktardı. Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"2023 yılının 27 Mart tarihinde CİMER'e bir vatandaşımızın ihbarıyla başlayan bir süreç oldu. İstanbul'daki bazı özel hastanelerde yenidoğan bakım üniteleriyle ilgili bir şikayet oldu. Bir soruşturma başlatıldı, hem idari hem de adli soruşturma olarak suç duyurusunda bulunuldu. Bir takım araştırmalar yapılınca soruşturma derinleştirildi.

Bu süreç içerisinde teknik takipler, dinleme, deliller toplandı. Tespit edilen suç kayıtları, suçlular bakımından yaklaşık 1 yıllık araştırma neticesinde soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı. Toplamda 22 kişi tutuklandı. 11 doktor olmak üzere 25 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. İddianame hazırlığı tamamlandıktan sonra iddianame sunuldu."

Savcıyla ilgili olarak bir tehdit durumu oldu. Onunla ilgili de bir soruşturma açıldı. İddianamedeki iddialar, kişiler, yargılanması istenilen kişiler kamuoyu tarafından görülmüş olacak.