Abercrombie & Fitch’in eski CEO’su seks ticaretinden gözaltına alındı

Abercrombie & Fitch'in eski CEO'su seks ticaretinden gözaltına alındı

T24 Dış Haberler

Moda devi Abercrombie & Fitch'in (A&F) eski CEO'su Mike Jeffries ve partneri Matthew Smith, seks ticareti şebekesi yönetmek suçlamasıyla gözaltına alındı. 

ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile savcılığın ilerleyen saatlerde konu hakkında detaylı bilgi paylaşması beklenirken, her iki şüphelinin de avukatı suçlamaları reddetti. 

FBI, Mike Jeffries ile partnerinin ABD'nin New York kentindeki konutlarında ve dünyanın farklı yerlerindeki otellerde düzenlenen etkinliklerde erkekleri cinsel olarak istismar ettiğinin basına yansımasının ardından 2023 yılında soruşturma başlatmış, bir aracının ve bir grup şüphelinin aracılığıyla erkeklerin bulunması ve getirilmesini içeren bir operasyonun yürütüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

İlgili haberin üzerine New York'ta Jeffries ve Smith hakkında "seks ticareti, cinsel saldırı ve tecavüz" suçlamalarıyla dava açıldı. 

Açılan davada, Abercrombie & Fitch'in eski CEO'sunun görevde olduğu 20 yılı aşkın süre boyunca söz konusu seks kaçakçılığı operasyonunu fonlamakla suçlandığı ifade edildi. 

BBC'nin yürüttüğü araştırma kapsamında iletişime geçilen 12 erkek, 2009 ve 2015 yılları arasında 79 yaşındaki Jeffries ve 60 yaşındaki İngiliz partneri Smith tarafından yürütülen ve cinsel eylemleri de içeren etkinliklerde yaşadıklarını anlattı. 


Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!