Abdullah Ercan’dan Beşiktaş – Frankfurt maçına teknik bakış: Avrupa gidiyor!

UEFA Avrupa Ligi 2. hafta maçında Beşiktaş, evinde karşılaştığı Alman ekibi Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu. Zorlu müsabaka sonrasında teknik direktör Abdullah Ercan, Beşiktaş-Frankfurt maçını teknik köşemizde mercek altına aldı.

Müthiş destek sonuç vermedi

Beşiktaş’ın, Avrupa Arenası’nda çıktığı Eintracht Frankfurt karşılaşmasına taraftarları büyük ilgi gösterdi. Maçın başlama düdüğüyle birlikte artık şöhreti Avrupa sınırlarını bile aşmış olan tribünler, büyük bir desteğe başladı ve son ana kadar susmadı.

Kaçan pozisyonlar, rakip Frankfurt’un ilk yarıda attığı gollerin ardından yaşanan şoka rağmen Kara Kartal’ın seyircisi, takımını yalnız bırakmadı ve soyunma odasına gitmeden oyunculara alkışlarla moral verdi. Takımı motive etmek için tribünler her şeyi yapsa da, futbolcular büyük bir mücadele verseler de, sonuç değişmedi.

İşte teknik direktör Abdullah Ercan'ın maça dair teknik bakışı: 

Beşiktaş, Bundesliga’nın en formda takımlarından biriyle oynadı. İlk yarıda iki gol yedi ama pozisyonlara da girdi. Beşiktaş ne yazık ki, ilk iki maçtaki iki mağlubiyetle Avrupa Ligi’nden uzaklaşmaya başladı. 6 maç kaldı. Beşiktaş’ın rotasyon yapacak kadar aynı kalitede oyuncusu yok mu, yoksa ana hedef Süper Lig mi? Bunlar soru işaretleri... Oyun iştahlarında sıkıntıları yok ama Frankfurt karşısında kalite eksikliği vardı. Üretkenlik konusunda sıkıntı yaşadılar. Özellikle garip bir gol yese de kaleci Santos ve Marmoush çok etkiliydi.

Çok mu yük bindi?

Süper Lig’e 180’le giren Beşiktaş’ın acaba hızı mı kesilmeye başladı. Bazı oyunculara çok yük bindi. Örnek Rafa Silva, Immobile ve Gedson. 3 oyuncu Beşiktaş’ın çehresini değiştirdi demiştik, onlar da üretkenlik konusunda acaba yavaş yavaş yorulmaya mı başladılar? Çok yük binen oyunculardan Gedson sahada yoktu. Bundan sonra Avrupa’da rakip deplasmanda Lyon olacak. Zaten 3 temsilcimiz arasında kura açısından en zoru Beşiktaş’ındı. Ne yazık ki şunu da söylemek lazım; dün akşam 3 maçta Türk futbolu; 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Çünkü ilgi çekmiyor

Biz futbolun çok dışına çıkıyoruz, futbolun içini kimse yorumlamak istemiyor, çünkü ilgi çekmiyor. Kaos olsun, kavga olsun, bunlar daha çok ilgi çekiyor. Kadın basketbolunda bile kavga çıkıyor, maç erteleniyor. Bırak futbolu, spor nereye gidiyor! Bizim tamamen saha içine konsantre olmamız gerek. Bunları Beşiktaş’ın maçından bağımsız söylüyorum. Bu konu, tamamen ülke futbolunun sorunu ve çözülür mü? Çok çözüleceğini düşünmüyorum. Çünkü kimse kendi kapısının önünü süpürmeyi düşünmüyor.