80’lerin sevilen çikolatası 34 yıl sonra market raflarına dönüyor

80'lerin sevilen çikolatası 34 yıl sonra market raflarına dönüyor

Snickers 90'larda ismi değiştirildiğinden beri bu ikonik markayı özleyen hayranlarını sevindirecek şekilde eski ismine geri dönecek. Marka, ilk ismi olan Marathon adıyla market raflarında yer alacak.


Nostaljisi kurgulandı

Ekonomim'de yer alan habere göre, kıdemli Marka Müdürü Steve Waters, “Marathon bar markasını sınırlı bir süre için geri getirmekten heyecan duyuyoruz. Mars'ın çikolata üretmeye başlamasının 90. yılını kutlayacağız. Snickers hayranlarının, adının Maraton olduğu zamanları hatırlayarak, onu mağazadan almaktan keyif alacaklarını umuyoruz” dedi.


İlk olarak 1930 yılında raflardaki yerini aldı ve Mars Şirketi'nin internet sitesine göre hala satışlarda 'en üst sıralarda' yer alıyor. 

Snickers ilk olarak 1968 yılında yaratıldı ve ismini Mars'ın yaratıcıları olan şekerlemeciler Frank ve Ethel Mars'ın, piyasaya sürülmesinden bir yıl önce ölen en sevdiği attan aldı.

Ancak tatlı düşkünü zenginler bu tatlıyı İngiltere'de satmak istediklerinde tartışma yaratmamak için ismini değiştirmeye karar verdiler. Çünkü 'knickers' kısa pantolon kelimesiyle kafiyeliydi.